Az intézmény alapítója és művészeti igazgatója Snétberger Ferenc, akinek életútja és munkája egyként bizonyítja a zenei központ hitvallását, miszerint a zene felemel. A Liszt- és Kossuth-díjas gitárművész, zeneszerző a Berlinben megszerzett tanári tapasztalataira építve dolgozta ki oktatási modelljét.

A 2011 óta működő tehetségközpont országos szintű és határon túlnyúló működése öt terület köré szerveződik:

  • tehetségkutatás
  • tehetséggondozás, zenei képzés, munkaerőpiaci képességfejlesztés
  • pályaorientáció és karrier-tanácsadás
  • szociális gondozás, mentorálás
  • koncert-szervezés

A központ szeretettel vár minden olyan hangszeren játszó 12 és 22 év közötti fiatalt, akik hátrányos helyzetük miatt a képességeiktől messze elmaradó oktatásban részesülnek.  Évente 60 fiatallal kötnek ösztöndíjszerződést. Ennek keretében a diákok egyénre szabott, intenzív zenei képzést, folyamatos mentori támogatást, személyre szabott készségfejlesztést, különórákat, vizsgafelkészítést és pályaorientációs tanácsadást kapnak. Számos volt diák előmenetelét pedig aktívan nyomon követik.

Kiemelkedő művészek és kiváló mentorok dolgoznak azon, hogy diákjaik a tárgyi tudás mellé reális pályaképet, jó önismeretet és elérhető célokat kapjanak. Snétberger Ferenc mellett oktat a Központban többek között ifjabb Szakcsi Lakatos Béla, Lakatos György vagy Kraszna László és Csík Laura is. Emellett olyan volt diákok is tanítanak, akik korábban a Központ tanulói voltak, ma pedig a Zeneakadémián egyetemi hallgatók.

A program sikerességét igazolja az is, hogy évről-évre számos diák tesz sikeres felvételi vizsgát valamely zenei szakközépiskolába, szakgimnáziumba vagy jutott be a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre.

További információkért keressék fel a www.snetbergercenter.org weboldalt vagy az intézet Facebook-oldalát!