A Coca-Cola most induló jótékonysági kampányában ezért arra buzdítja fogyasztóit, hogy segítsenek ételt adományozni a rászorulóknak az ünnepek alatt – és utána is. A családi kiszerelésű Coca-Cola palackok kupakja egy tál ételt érhet, így segítve a rászorulóknak a Magyar Vöröskereszttel, a Street Kitchennel és a fogyasztókkal együttműködve.

A Coca Cola Magyarország, mint a Magyar Vöröskereszt stratégiai partnere, az adventi időszakban minden fogyasztóját arra buzdítja, hogy segítsenek ételt adományozni a rászorulóknak. Ehhez nem kell mást tenniük, mint egy, a promócióban részt vevő Coca-Cola palack kupakjában található kódot feltölteni a szerezzoromet.hu weboldalra, és ezzel egy tál ételt, élelmiszercsomagot adományozhatnak egy rászoruló számára. Ez az összefogás lehetővé teszi, hogy a nélkülöző családok is terített asztalhoz ülhessenek és részesülhessenek az ünnepi hangulatból.

 

Aki feltölti a termékkódot, az egy titkos Street Kitchen receptet kap, melyhez sehol máshol nem lehet hozzájutni.

„Hiszünk benne, hogy jó kajával és egy kis szeretettel iszonyatos örömet lehet okozni bárkinek, ezért csatlakoztunk a kezdeményezéshez”

– mondta el Fördős Zé, a Street Kitchen alapítója.

Az ünnepek alatt nagyobb figyelem irányul a segélyezési programokra, hiszen sokakban csak ekkor tudatosul, milyen lehet napi szinten nélkülözni az ételt. A Coca Cola és Magyar Vöröskereszt a közös kampányukban ugyanakkor arra is felhívja a figyelmet, hogy nem csak ilyenkor van szükség a segítségre!

„A Coca-Colának nagyon fontos, hogy segítsen a rászorulóknak – a hajléktalanoknak, az átmeneti otthonban élőknek vagy a nagycsaládosoknak –, hogy a meghitt pillanatokat együtt töltsék el, meleg étel mellett. Nem csak karácsonykor, hanem az egész év során”

– fejezte ki Szűcs Judit, a Coca-Cola Magyarország kommunikációs vezetője.

„Ez a kampány lehetőséget biztosít arra, hogy ne csak karácsonykor, hanem az azt követő időszakban, januárban, februárban is – amikor hagyományosan csökken az adakozó kedv –,tudjunk segíteni élelmiszercsomagokkal.  Ezzel a támogatással hosszabb ideig, és nagyobb volumenben tudunk segíteni országszerte”

– tette hozzá Nagy Gábor, a Magyar Vöröskereszt főigazgató-helyettese.

Az adományokat többféle módon használják majd fel: az ételosztások mellett a Magyar Vöröskereszt által működtetett Családok Átmeneti Otthonában a megtakarítási programhoz is hozzájárul, melynek célja, hogy minél hamarabb önálló életet tudjanak kezdeni az ide bekerülő családok.

Az akcióról készült videót ide kattintva lehet megnézni.