Július 9-én, pénteken este érte el hazánkat az a vihar, amely hatalmas károkat okozott Kákicson, Okorágon, Drávaiványin és Sellyén.  A jégesőben több mint félezer ház rongálódott meg, segítésükre indult gyűjtés több karitatív szervezet közreműködésével.

A lakossági helyreállítást az alábbi számlaszámon lehet támogatni pénzadománnyal:

  • Magyar Vöröskereszt: 11784009-20202936-00000000
  • IBAN: HU17 1178 4009 2020 2936 0000 0000
  • SWIFT kód: OTPVHUHB
  • devizanem: HUF

A Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezetéhez péntek este érkezett riasztás a Katasztrófavédelemtől, a szervezet munkatársai és önkéntesei pedig egész hétvégén a kárhelyzet helyreállításán dolgoztak. Támogatták a helyszínre érkező, kárelhárításban résztvevő önkéntesek étkeztetését, amelyhez egy helyi óvoda biztosította a konyhát, emellett a beérkező adományok és felajánlások koordinálásában is részt vettek. A Karitatív Tanács tagjai a helyszínen szombat óta jelen vannak, összehangolt munkával igyekeznek segíteni a károsultaknak és a kárelhárításban közreműködőknek.

Udvaros Renáta, a Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezetének igazgatója elmondta, a legnehezebb helyzetben azok a károsultak vannak, akiknek nincs biztosításuk, ami fedezné a helyreállítási költségeket, így számukra minden adomány és felajánlás nagy segítség.

Önkéntesek segítenek a helyszínen

Hatalmas károkat okozott a vihar