Ezen a napon közel ötven vöröskeresztes véradóhelyszínen várja a véradókat a Magyar Vöröskereszt.

Véradók napi véradást szervez a Magyar Vöröskereszt. Országszerte 49 vöröskeresztes véradóhelyszínen lesz lehetőség segíteni. A hazai legnagyobb humanitárius szervezet arra buzdítja az embereket, hogy ünnepeljék véradással november 27-ét. A véradáshoz szükséges a személyi igazolvány, lakcímkártya és a TAJ-kártya is. A pontos véradóhelyszínek és időpontok a megújult www.veradas.hu oldalon tekinthetőek meg. A Vöröskereszt új weboldalán már telefonon keresztül is könnyedén elérhetőek a véradóhelyszínek és időpontok valamint minden fontos és hasznos információ a véradással kapcsolatban.

Decembertől a Magyar Vöröskereszt véradókamionja is megújult külsővel várja majd a véradókat.

A Magyar Vöröskereszt kezdeményezésére 1988 óta november 27-e a Véradók Napja Magyarországon. Az idei központi véradók napi ünnepséget november 28-án, Keszthelyen tartja a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat. Az évente megrendezett eseményen sokszoros véradók, több éve a véradásszervezésben tevékenykedők, véradóbarát munkahelyek és a véradó-mozgalom támogatói részesülnek elismerésben. Idén összesen 59-en vehetnek át elismerést.

Az idei évben eddig 359 ezren jelentkeztek a Vöröskereszt által szervezett véradások valamelyikére, van, aki több alkalommal is. Az új véradók száma megközelíti az ötvenezer főt.