A Veszprémi Kézilabda Szövetség edzői az elmúlt hónapokban heti egy alkalommal, térítésmentesen kézilabda edzést tartottak gyermekeknek és szülőknek egyaránt a Magyar Vöröskereszt Veszprém Megyei Szervezete által fenntartott Családok Átmeneti Otthonában (CSÁO).

Az edzések pozitív hatását mindenki érzékeli: az otthonban élő szülők szerint, gyermekeiknek nemcsak fegyelmezettségük és fizikai állapotuk javult, hanem szellemi teljesítményük, koncentrációjuk is. Így várhatóan iskolai eredményeikre is jó hatással lesz és emellett előtérbe kerülhet az egészséges életformára nevelés a rendszeres sportolás miatt. E mellett a Kézilabda Szövetség idén második alkalommal térítésmentesen biztosított tábort a CSÁO-ban lakó gyermekek számára, ahol a folyamatos edzések mellett természetesen a kikapcsolódásra, fürdőzésre és kalandparkra is jutott idő.

Az együttműködés résztvevői bíznak benne, hogy a helyi projektjük példaértékű és akár országos szinten is kiterjeszthetik, hiszen a sportszövetségek és a gyermekvédelmi rendszer intézményeinek ilyen jellegű együttműködése csakis gyümölcsöző lehet mindenki, de főként a gyermekek számára. Ennek érdekében szervezetünk és a Veszprémi Kézilabda Szövetség vezetői találkoztak az Emberi Erőforrások Minisztériumának tanácsadóival, ahol bemutattuk az együttműködés részleteit. A továbbiakban a program országos kiterjesztésére már a három szervezet együtt keresik a lehetőségeket.