Minden év november 27-én, a Véradók Napján a Magyar Vöröskereszt köszönetet mond a sokszoros véradóknak, az önkéntes szervezőknek, a véradás ügyét támogatóknak és a véradóbarát munkahelyeknek az egész éves, kitartó munkájukért. 2022-ben sem volt ez másként. Az országos rendezvényre november 25-én került sor, míg a megyei események folyamatosan zajlanak.

A Véradók Napja alkalmából szervezett rendezvényen ünnepi köszöntőt mondott dr. Tóth László, a Belügyminisztérium Egészségügy szakmai irányításáért felelős helyettes államtitkára, Fodor Antalné dr., a Magyar Vöröskereszt elnöke, Kardos István, a humanitárius szervezet főigazgatója és Tóth László, az Országos Vérellátó Szolgálat főigazgató-helyettese.

Az eseményen közel hetvenen vehettek át kitüntetést. Húsz fő Pro Vita állami elismerést, tizenhét fő a véradómozgalomban végzett önkéntes munkáért, tizenkét fő a véradó mozgalmat támogató munkáért, három fő, a vérellátásban dolgozó egészségügyi szakember vehetett át oklevelet vagy emlékérmet. Mellettük tizenhat vállalat kapta meg a VéradóBarát Munkahely minősítést.

A rendezvényt az Operaház művészeinek ünnepi műsora színesítette.

A véradás társadalmilag közös ügy: egyetlen véradó három másik ember életét mentheti meg, amely másképp lehetetlen volna. A Véradás Napja kiváló alkalmat teremt, hogy a Magyar Vöröskereszt kifejezze a háláját mindenkinek, aki támogatja a véradás ügyét! Köszönettel tartozik minden önkéntes munkájáért, támogatóinak odaadásáért, legyen szó szakemberről, önkéntesről vagy vállalatról!

 

„Az embereket úgy lehet megmenteni és boldoggá tenni, ha szeretjük őket.”

Kosztolányi Dezső

 

A rendezvényen készült fotók ide kattintva érhetők el.

(Fotók: Hámori Zsófia)