Hétfőn több mint 7300 négyzetméternyi, egyedi méretre szabott trapézlemezt és azokhoz való kiegészítőket osztottunk szét a legnagyobb károkat elszenvedő családok között. Szervezetünk a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település mellett Kecskemét mellett is segíti a jégverés károsultjait. A Magyar Vöröskereszt tetőfedő anyagok biztosítása mellett élelmiszer- és tisztítószer-csomagokkal is segíti a károsult családokat a Vöröskereszt és Vörös Félhold Társaságok Nemzetközi Szövetsége (IFRC) támogatásával.

A Magyar Vöröskereszt  az IFRC Katasztrófa-válaszadási Veszélyhelyzeti Alapjának (DREF) támogatásával végzi munkáját Megyaszó és Kecskemét térségében, amely során különböző módon, többek között a sérült háztetők fedéséhez szükséges anyagok biztosításával, higiéniai ill. tisztítószer-csomagokkal, élelmiszersegéllyel nyújtunk segítséget összesen 233 család számára. Az IFRC több mint 87.000 svájci frank (mintegy 24,4 millió forint) összegű gyorssegélyt utalt a Magyar Vöröskeresztnek azt követően, hogy június 21-én jégeső csapott le az ország több részén. A legtöbb kárt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Megyaszó szenvedte, de hasonlóan súlyos volt a helyzet néhány Kecskemét környéki településen, ahol a házak tetejét, ablakait és a konyhakerteket is megrongálta a jég. Összesen több mint 230 ház sérült meg, amelyek közül néhány teljesen lakhatatlanná vált.

A Magyar Vöröskereszt a Vöröskereszt és Vörös Félhold Társaságok Nemzetközi Szövetségének tagjaként a világ legnagyobb humanitárius mozgalmának része, amely szükség esetén szakmai, anyagi és válaszadási kapacitásaival támogatja 190 nemzeti tagszervezetét, hogy hatékonyabban nyújthassanak segítő kezet a katasztrófák által sújtott közösségeknek.