Június 8.-án tartották meg első alkalommal a Nemzeti Futóversenyt Budapesten. Az indulók öt és tíz kilométeres távokra nevezhettek, amelyeknek rajtja és befutója egyaránt a Hősök terén volt, a futópálya pedig az Andrássy út – Oktogon – Dózsa György út útvonalon haladt végig.

A rendezvény kettős célt szolgált. Egyrészt szerették volna felhívni mindenkinek felhívni a figyelmét az egészséges életmódra, illetve a mozgás jótékony hatásaira. Ebből a célból több ismert emberrel is együttműködtek a szervezők. A Nemzeti Futóverseny nagykövete Kovács „Kokó” István, illetve felesége, Garami Katalin volt. A kezdeményezéshez továbbá olyan hírességek is csatlakoztak, mint például Tatár Csilla, Iszak Eszter vagy Gajdos Tamás.

Másrészt a Nemzeti Futóverseny a nevezési díjakból befolyt összeget a Magyar Vöröskereszt preventív, egészségmegőrző programjai támogatására fordítják.

„Évente közel 800 egészségmegőrzéssel kapcsolatos eseményt szervez a szervezet, amelyen mintegy 60 ezer ember vesz részt. Sokféle kontrollszűrést biztosítunk, többek között vérnyomás-, vércukorszint- és testzsír-mérést is.” – mondta el Horváth Péter Zsolt, a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezetének civil szakmai igazgató-helyettese. A szervezet képviseletében részt vett Nagy Gábor, a Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatóság főigazgató-helyettese és Buncsik Ildikó a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi szervezetének igazgatója is.

További információkért érdemes ellátogatni a futóverseny hivatalos honlapjára.