Megható pillanatoknak lehettek tanúi a nagykanizsai Családok Átmeneti Otthonának lakói és dolgozói, amikor a hónap elején új lakó érkezett hozzájuk. A kislány ugyanis nem várta meg, amíg édesanyja beér a kórházba, a fájások jelentkezését követően nem sokkal, még az intézményben vehette őt először karjába az anyukája.

Az anyuka két gyermekével él az otthonban, és bár egész nap érezte, hogy lassan megindulhat a szülés, mindenkit meglepetésként ért, hogy a kislány ilyen hamar világra jött.

Az intézmény vezetője, Hársfalvi-Gombos Viktória elmondta: az intézményben eddig húsz év alatt még soha nem fordult elő, hogy a szülés beindulása után csupán percekkel később, az intézményükben szülessen meg egy csecsemő.

„Kollégáim egy pillanatra sem tétováztak, fertőtlenítették a kezüket, gumikesztyűt húztak. Az egyik családgondozó fogta az édesanya kezét, segített megnyugtatni, és egy másik kolléga a mentőket hívta” – mesélte az intézményvezető a zaol.hu-nak. „A mentők kiérkezésére a baba már az édesanyjával volt, a köldökzsinórt nem vágtuk el. Az ellátás után mindkettőjüket a kórházba vitték, de szerencsére az édesanya és a kislány is egészségesek.”

A baba a Hanna Natália nevet kapta, és 2800 gramm súllyal 53 centiméter testhosszal született. Az intézmény lakói nagyon várták a baba és az anyuka visszatérését, szobájuk ajtajára felkerült egy rózsaszínű sál, melyre egy plüss gólya figurát erősítettek, így pontosan lehet tudni, hová érkezett a kisbaba.