Idén a laikus elsősegélynyújtók sokrétű közösségépítő munkájának bemutatása állt a kampány középpontjában. A Hősképző programokra jelentkezők hasznos, gyakorlati tudásra tehettek szert, amelyek során a mindennapi életben előforduló rosszullétek és kisebb balesetek szakszerű ellátásába nyerhetnek bepillantást. A rendezvényeken természetesen továbbra is kiemelt téma volt a koronavírus elleni védekezés is.

A kampány minden hónapban egy-egy világnaphoz kapcsolódó üzenettel igyekezte felhívni a média és a lakosság figyelmét az elsősegélynyújtás fontosságára.

Szeptember 11-én, az Elsősegélynyújtás Világnapján megszervezett 49. Országos Elsősegélynyújtó Verseny idén is kiemelt eseménye volt a Hősképző kampánynak. A felmenő rendszerű verseny országos döntőjén 250 fiatal mérte össze tudását Békéscsabán.

Október 16-án, az Újraélesztés Világnapján ismét számos Hősképző rendezvény várta az érdeklődőket országszerte, Budapesten pedig látványos akciókkal, a hatóságokkal és a társszervezetekkel közösen, hívtuk fel a figyelmet az életmentő ismeretek fontosságára.

A szervezet és a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt 2021. november 19-én neves szakemberek részvételével szakmai fórumon értékelte az idei sikeres kampányt.

Fotók: Magyar Vöröskereszt