Sajtóközlemény

A Magyar Vöröskereszt és a PENNY Magyarország együttműködésében idén immár harmadik alkalommal valósul meg az a kezdeményezés, amely során a két szervezet tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket gyűjt rászorulók részére. A kezdeményezés célja, hogy a nélkülözésben élők is méltó körülmények között tölthessék el az ünnepeket.

A kétnapos akcióra 2022. november 18-án és 19-én 10 és 18 óra között kerül sor országszerte, a PENNY több mint 150 üzletében. A gyűjtőpontok megtalálhatóak lesznek az áruházak kasszáinak közelében.

Az akció az előző években szép sikereket ért el, a szervezők idén is hasonló eredményeket várnak. 2020-ban 30, míg tavaly több mint 41 tonna adomány gyűlt össze. Ezekből rászoruló családok, valamint a legnagyobb hazai humanitárius szervezet szociális ellátórendszerének és intézményeinek az ügyfelei részesültek.

A Magyar Vöröskereszt munkatársai és önkéntesei a beérkezett készletekből – a korábbi évekhez hasonlóan – ezúttal is csomagokat készítenek majd, amelyet az egyes megyei és területi szervezetek juttatnak el az adott megyében élő rászorulóknak.

„A hozzánk érkező levelek alapján elmondható, hogy a fokozódó gazdasági nehézségek miatt megnövekedett az alapvető élelmiszerek iránti igény a lakosság körében az elmúlt időszakban. Örülünk, hogy a PENNY üzleteiben országosan lehetőséget kaptunk arra, hogy önkénteseink és munkatársaink közreműködésével segélycsomagokhoz gyűjtsünk alapanyagokat. Bízunk a lakosság szolidaritásában, a számunkra átadott konzerv, rizs vagy tészta helyben marad, ezekkel a lakosság a saját környezetében élő nélkülözőket segíti.” – hangsúlyozta Waller-Fekete Judit, a Magyar Vöröskereszt szociális szakmai vezetője.

„A társadalmi felelősségvállalás a PENNY részére is kiemelten fontos ügy, ezért a vállalat mindig örömmel segít a nehéz helyzetben lévő embereken, és ez az ünnepek közeledtével még nagyobb figyelmet kap. Büszkék vagyunk rá, hogy a Magyar Vöröskereszttel közösen immár harmadik éve tehetjük még szebbé a rászorulók karácsonyát. Örömünkre szolgál, hogy a tavalyi évhez képest közel ötven egységgel bővült azon üzleteink köre, ahol vásárlóink leadhatják adományaikat, így már az ország több mint 150 pontján várjuk a felajánlásokat” – mondta Kazatsay Eszter, a PENNY magyarországi kommunikációs vezetője.

A szervezők minden adományt szívesen fogadnak, amely egy hónapnál tovább megőrzi a minőségét, de azért, hogy megkönnyítsék a döntést, készítettek egy listát. Ezen az adományozás szempontjából leghasznosabb termékek vannak feltüntetve.

A kezdeményezésben részt vevő üzletek listája itt érhető el.