A Magyar Vöröskereszt Canterino kórusa 70 éves fennállásának évfordulóját Mozart Koronázási miséjével ünnepli. A koncert szólistákkal, zenekarral kerül megrendezésre Budapest egyik leghíresebb templomában. A zenei élmények mellett vár egy fiatalos, lendületes, befogadó baráti társaság, finom süteményekkel és számos közös programmal!

Próbákat csütörtökönként 18:30-20:30-ig a Magyar Vöröskereszt Arany János utcai székházában tartjuk.

Meghallgatásra jelentkezni a kórus vezetőjénél, Mózes Margit Melindánál a  mozesgitta@gmail.com e-mail címen lehet.

Csatlakozás 2017. januárjától!

“ADJ VÉRT, ADJ HANGOT, ADJ ESÉLYT!”

Canterino Vegyeskar

1948-ban alapították a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete égisze alatt Bartók Béla Kamarakórus néven, s azóta aktív résztvevője a magyarországi kóruséletnek. Az énekkar 2006 decembere óta Canterino kórus néven folytatta tevékenységét.

Az énekkar számos kulturális rendezvény állandó résztvevője: minden évben fellép a Magyar Nemzeti Galéria hangversenysorozatán, a Vörösmarty téri adventi vásár gyertyagyújtási ünnepségének meghívott előadója. Karácsonyi, húsvéti és évadvégi koncertet is ad. 2010 óta évente megrendezi a “Legyen a zene mindenkié!” koncertet, melyben több általános iskolai gyerekkarnak biztosít fellépési lehetőséget.

2010 januárja óta a kórust Mózes Margit vezeti, aki az Új Budai Alma Mater Zeneiskola vezetője.

A kórusnak korábban otthont adó művelődési ház megszűnése miatt új lehetőségeket keresve a Magyar Vöröskereszt biztosított új próbahelyet a kórusnak. A kórus, illetve képviselőik a Vöröskereszt számos rendezvényén énekelnek.

A kórus 2018-ban ünnepli fennállásának 70. évfordulóját. Ez alkalomból is – hagyományaihoz híven – a segítés fontosságára hívja fel a figyelmet. A születésnapon jótékonysági koncert keretében Mozart Koronázási miséjét adják elő.

A koncert szlogenje magáért beszél:

“ADJ VÉRT, ADJ HANGOT, ADJ ESÉLYT!”

A kórustagok a Vöröskereszt tagjai, alapszervezetük újjáalakulását 2017-re tervezik, s nevükkel is hirdetik a elkötelezettségüket: a Magyar Vöröskereszt Canterino kórusa.

(A név viselésére együttműködési megállapodás alapján jogosultak.)

A születésnapi hangversenyt – kérésre – az országban szívesen megismétlik.

A Magyar Vöröskereszt Canterino Kórusa az Országos Vezetőség – elsősorban erkölcsi – támogatását kérik programjuk megvalósításához.