Véradásra hív a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat, hogy az ünnepek előtt feltöltsék a készleteket. December 24. és 26. között ugyanis nem lesz lehetőség véradásra, vérre azonban az ünnepek alatt is szükség lehet az életmentő műtétekhez. December 11. és 23. között összesen 398 helyszínen lesz lehetőség segíteni, de az Országos Vérellátó Szolgálat intézményeiben is várják a véradókat.

A két szervezet arra kér mindenkit, aki egészségesnek érzi magát, hogy vegyen részt az országszerte szervezett véradóeseményeken és bíztassa véradásra barátait, családtagjait is. Mindenki, aki vért ad egy csomag szaloncukrot kap az OVSZ jóvoltából.

A pontos véradóhelyszínek és időpontok a www.veradas.hu oldalon és az ingyenesen letölthető Véradás-Vöröskereszt applikáción keresztül érhetőek el. Az OVSZ intézményeinek nyitva tartása pedig a www.ovsz.hu oldalon nézhető meg.

Idén is lesz lehetőség vért adni a MikulásGyárban. A Magyar Vöröskereszt véradókamionja december 18-án 10 és 16 óra között várja a véradókat Budapesten, az 56-osok terén.