A strandolók biztonságát és gondtalan pihenését a Magyar Vöröskereszt idén már 14. alkalommal segítette a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatával. A szolgálatot adó 246 fiatal önkéntes a vízben és a vízparton szerzett sérüléseket látta el 12 Balaton-parti település 19 strandján július 01. és augusztus 23. között.

Idén az önkéntesek 2965 esetben segítettek, a leggyakrabban kagyló okozta vágásokhoz, mérges rovarcsípésekhez, különböző sportsérülésekhez és rosszullétekhez hívták őket. Egy alkalommal pedig egy sikeres újraélesztésben is részt vettek Balatonakaliban, ahol vélhetően egy úszás közben rosszul lett idős embert életét mentették meg.

A Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat önkétesei kitartanak a szezon végéig! A programban idén több mint 320 fiatal…

Közzétette: Generali Mosolyőr – 2020. augusztus 12., szerda

A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt önkéntesei a Generali Mosolyőrrel idén második alkalommal elsősegélynyújtó roadshow-t is szerveztek a szolgálat alatt.

 

A legeseménydúsabb napok július 10-én és augusztus 02-án voltak, mindkét szolgálati napon 134 alkalommal fordultak a strandolók a vöröskeresztes elsősegélynyújtókhoz. A legnagyobb „forgalmat” a Balatonboglár Platán strandon lévő elsősegélypont bonyolította le, ahol 357 alkalommal volt szükség az önkéntesek munkájára. A szolgálat 2007-es indulása óta összesen 45 187 esetet láttak el szakszerűen a vöröskeresztesek, ebből nyolcszor mentettek életet.

#BESZ2020Vasárnap, azaz augusztus 23-án véget ért a 2020. évi Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat. Elhoztuk a…

Közzétette: Magyar Ifjúsági Vöröskereszt – 2020. augusztus 25., kedd

Az idei Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat számokban

 

Akik idén is kiálltak a balatoni életmentés mellett

Hazánk legnagyobb humanitárius szervezete ezen a nyáron is támogatók bevonásával tudta elindítani a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatot, amelynek fő támogatója az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. és a Generali a Biztonságért Alapítvány volt. További pénzbeli támogatók a Magyar Futósport Egyesület, aHang kampányplatform, valamint Révfülöp és Balatonudvari Község Önkormányzata voltak. A szolgálat telekommunikációs partnere a Telenor Magyarország. Az önkéntesek folyadékpótlásáról a Coca-Cola Magyarország, kiegészítő étkezésükről a Nestlé és Nissin Foods, bőrük védelméről pedig a Dr. Kelen gondoskodott. A MÁV-Start Zrt. és az Innovációs és Technológiai Minisztérium 90%-os utazási támogatást adott az önkénteseknek a szolgálat központja és strandok közötti közlekedésre. A strandolók ellátását a VitaPlus Kft. közel 1500 doboz Kalcium Plus pezsgőtablettával támogatta.

Fotók: Jóri András / Magyar Vöröskereszt