A HotelHero mostani akciójának keretében a séfek Bácskai rizseshúst készítettek csemege uborkával, a pozsonyi helyszínen pedig a szlovák hagyományokhoz közelebb álló babgulyás került az OZ Vagus  hajléktalanszálló lakóinak asztalára.

A budapesti helyszíneken a korábbi alkalmakhoz hasonlóan a Heti Betevő csapata szponzorálta az alapanyagokat és a kész ételt az ő önkénteseik szállították az általuk támogatott szervezetekhez.

A HotelHero nevében Zsiros-Varga Kitti köszönetét fejezte ki a résztvevő kollégáknak:

Budapesten a Courtyard by Marriott Budapest City Center, a Danubius Hotel Hélia és a HILTON Budapest séfjeinek és vezetőségének. Vidéken a Duna Wellness Hotel- Baja, Ambient Hotel & Aroma Spa-Sikonda, Corso Hotel-Pécs, Park Inn by Radisson Zalakaros Hotel & Spa-Zalakaros, Novotel Szeged, Hotel Sopron, Hotel Fiume-Békéscsaba, Novotel Székesfehérvár, Colosseum Hotel Mórahalom, Hotel Európa Fit****superior -Hévíz, Residence Hotel Balaton-Siófok, Hotel Caramell-Bükfürdő és a Hotel Jogar-Balatonföldvár munkatársainak. Külön köszönet a CPI cégcsoporthoz nemrégiben csatlakozó pozsonyi Clarion Congress Hotel Bratislava munkatársainak, akik első határon túli szállodaként csatlakoztak a kezdeményezéshez.

Több vidéki helyszínen is regionális összefogás alakult ki. A Novotel Székesfehérvár szállodában a Magyar Vöröskereszt alelnöke, Dr. Fábián Károly a közös főzés utáni sajtótájékoztatón hangsúlyozta, milyen fontos az összefogás és, hogy milyen nagy szükség van ezekre az akciókra. A Magyar Vöröskereszt számára is különleges lehetőség volt újra részt venni a HotelHero akciójában, hiszen a kezdeményezés révén azok a megyei szervezeteik is bekapcsolódhatnak a szociális segítségnyújtásba, ahol nincs intézményi ellátás vagy rendszeres, napi szintű szociális étkeztetés. Alaptevékenységük részeként minden megyében tartós élelmiszercsomaggal segítik a lakosságot, de az akciónak köszönhetően az ország számos pontján meleg ételt tudtak eljuttatni a nélkülözőknek. A határon átívelő segítségnyújtásban a Szlovák Vöröskereszt is aktív szerepet vállalt, hogy még több olyan ember lakhasson jól, akiknek ez ritkán adatik meg.

“Büszkék vagyunk arra, hogy egyre többen csatlakoznak akcióinkhoz és már határon túlon is részt vettek a második közös főzéses megmozdulásunkban. Ezúton is köszönjük a Mirbest Cégcsoport Kft -nek a támogatást és partnereinknek a Heti Betevőnek, a Magyar és a Szlovák Vöröskereszt munkatársainak, hogy a megfelelő helyekre segítettek eljuttatni a vasárnapi ebédet!”- mondták a HotelHero főszervezői: Zsiros-Varga Kitti, Anek Dóra és Dudás Ildikó.