Tavaly ősszel a Down Alapítvány Fotóterápiás művészeti műhelyének tagjai látogatást tettek a  “Frida Kahlo, és a szürrealista mozgalom Dalítól Magritte-ig” című kiállításon. Benyomásaikat később műalkotások formájában jelenítették meg.

A művekből válogatott tárlat 2020 január 09. – 2020 január 20. között tekinthető meg az Empathy Café & Bistro-ban, a Magyar Vöröskereszt szociális kávézójában (cím: 1051 Budapest, Arany János u. 31). A kiállítást január 9-én, csütörtökön 10 órakor nyitják meg egy nyilvános rendezvény keretein belül, ahol többek között levetítik az alkotói folyamatot bemutató rövidfilmet is.

Az alkotók értelmi fogyatékos műhelytagok, akik a tárlaton készült fotóikból dolgoztak tovább, különböző képzőművészeti technikák segítségével. Az így készült alkotások képezik kiállítás anyagát.

Az értelmi sérült, nagyrészt Down-szindrómás gyermekek és felnőttek saját maguk által készített fotókkal, illetve saját fotóiból készített képzőművészeti alkotások segítségével fejezik ki érzéseiket, melyeket sok esetben nem tudnak szavakba önteni. A résztvevők munkái különleges nézőpontból mutatják be a külvilágot, és ezt a kiállításon a közönség számára kézzelfoghatóvá teszik.

Nem ez az első együttműködés a Down Alapítvány és a Magyar Vöröskereszt között. Janzsó Cecília, a Down Alapítvány önkéntese 2019 áprilisa óta dolgozik az Empathy Café & Bistro-ban, mely utóbbi tagja a ValuAble Network – inkluzív foglalkoztatást elősegítő hálózatnak.