A gyűjtőpontokon a vöröskeresztes önkéntesek tartós élelmiszert, játékokat és pénzadományt gyűjtenek. A karaván állomásain az érdeklődők találkozhatnak Takács Nikolassal, Wolf Katival vagy a Full Moonnal is.

A Coca-Cola Karácsonyi Karaván december 6-án indul el országjáró körútjára, és összesen tizennégy helyszínre látogat el országszerte. Vidéki települések forgalmas közterein találkozhatunk a kamionnal utazó Coca-Cola Mikulással és segítőivel, így Nyíregyházán, Békéscsabán, Szolnokon, Jászberényben, Balatonfüreden, Tamásiban, Mohácson, Dunaújvárosban, Győrött, Fertődön, Körmenden, Balatonbogláron, Székesfehérvárott, legvégül pedig a fővárosban, Budapesten.

A Magyar Vöröskereszt önkéntesei idén is a Coca-Cola Karácsonyi Karavánnal tartanak, adományként elsősorban tartós élelmiszereket, játékot és pénzbeli felajánlásokat várnak, amelyet a rászorulókhoz juttatnak el. Emellett a Coca-Cola a karitatív szervezet segítségével mind a tizennégy helyszínen tíz rászoruló helyi családnak ad át karácsonyi ajándékcsomagot.

Az adventi készülődés jegyében kézműves alkotóház várja az érdeklődőket, emellett az egyes helyszíneken a Mintapinty, máshol a Matiné zenekar vidám programmal készül a fiatalabb korosztály számára. A karaván színpadán igazi karácsonyi dallamok is felcsendülnek, hiszen helyszíntől függően Takács Nikolas, a Full Moon vagy Wolf Kati adventi élőkoncerttel várja az ünnepi hangulatra vágyókat.

A koncerteken, a közismert karácsonyi énekek mellett felcsendül a Boldoggá tenni című Takács Nikolas dal is, amely az idei karácsonyi Coca-Cola reklámban is hallható. Ráadásként pedig néhány városban helyi énekkórus segít még emlékezetesebbé tenni a produkciót.

A Coca-Cola-val most bárki könnyedén örömet szerezhet egy ismerős vagy ismeretlen helybeli lakosnak egy karácsonyi üzenet vagy jókívánság küldésével. Hogyan lehetséges ez? A karavánnál „feladott” karácsonyi üzenetekből és az üzenet küldőinek fényképéből egy montázs készül, amelyet az adott település egyik forgalmas részén helyeznek ki óriásplakát vagy építési háló formájában.

További részletek: coke.hu

A Karaván az alábbi időpontokban és helyszíneken lesz látható 16 óra és 19:30 között.

dátum Város Cím
december 6. Nyíregyháza Szabadság tér
december 7. Békéscsaba Szabadság tér
december 8. Szolnok Kossuth tér
december 9. Jászberény Coop Áruház (Szabadság tér 4.)
december 11. Balatonfüred Vásárcsarnok (Malomköz)
december 12. Tamási Kossuth tér
december 13. Mohács Széchenyi tér
december 14. Dunaújváros Mozi tér
december 16. Győr ETO Park
december 17. Fertőd Alakuló tér
december 18. Körmend Szabadság tér
december 19. Balatonboglár Posta parkoló
december 20. Székesfehérvár Skála parkoló
december 21. Budapest WestEnd City Center, Promenád