A Béres Alapítvány 4000 db Béres Csepp Extrát adományozott a Magyar Vöröskeresztnek

A Béres Alapítvány 2023. novemberben ünnepelte fennállásának 30. évét, amely jubileum alkalmából 100 millió forint értékű Béres Cseppet adományozott 12 országos karitatív és egyházi szervezet részére, köztük a Magyar Vöröskereszt számára. A legnagyobb humanitárius szervezetnek szánt adományt a Magyar Vöröskereszt elnöke, Fodor Antalné dr. vette át.

A Magyar Vöröskereszt számos programot és kezdeményezést tudhat magáénak, amelyben az egészségmegőrzést, az egészségfejlesztés célozza. Váradi Mariann, a Magyar Vöröskereszt egészségfejlesztési szakmai vezetője hangsúlyozza: „Humanitárius szervezetként az emberek testi-lelki épségének, egészségének biztosítása kiemelt feladatunk. Ennek keretében rendszeresen vágunk bele olyan kezdeményezésekbe, amelyeket hiánypótlónak, egyes kiszolgáltatott társadalmi csoportok számára feltétlen szükségesnek tartunk. Nagy öröm számunkra, hogy ebben elhivatott vállalati partnereink is akadnak, amilyen a Béres Alapítvány.”

A Magyar Vöröskereszt az adományozott 4.000 db Béres Csepp Extrát a látókörében lévő hátrányos helyzetű rászorulók számára osztja ki. „Különösen a hideg időszakban fontos, hogy a szociális intézményeinkben élő klienseket és az utcai szolgálatok keretében kialakult kapcsolatainkat segítsük az egészségük megőrzésében” – fogalmaz Waller-Fekete Judit, a Magyar Vöröskereszt szociális szakmai vezetője. – „November 1-től, a téli krízisidőszakot megkezdve segítjük megelőzni a látókörünkben lévő segítségre szorulókat. Ennek keretében a minden évszakban megszokott segítségnyújtáson túl teajáratot működtetünk, pokrócokat, takarókat osztunk, továbbá meleg ruházatot is elérhetővé teszünk számukra.

Kattintson ide, és támogassa ön is a rászorulók segítését!

(Fotók forrása: Béres Alapítvány)