A hazai legnagyobb humanitárius szervezet több vidéki nagyvárosban és szociális intézményeiben segíti a nehéz körülmények között élőket.

Tizenegy vidéki városban és a fővárosban is meleg ételosztásokat szervez a Magyar Vöröskereszt december 19. és december 31. között. A hazai legnagyobb humanitárius szervezet a fővárosi hajléktalanokat ellátó intézményeiben, valamint Dunakeszin, Egerben, Érden, Gyöngyösön, Kiskunhalason, Miskolcon, Salgótarjánban, Szigetszentmártonon, Szigetszentmiklóson, Tatabányán és Várpalotán is meleg étellel várja a rászoruló családokat és a hajlék nélkül élőket. A négyezer adag meleg étel mellett több ezer adag teát is kiosztanak majd a szervezet munkatársai az évvégéig.

Mindemellett a Magyar Vöröskereszt különböző adománygyűjtő akcióin összegyűlt tartós élelmiszercsomagokat, édességeket, játékokat és ruhaneműket is folyamatosan szállítják ki vagy adják át karácsonyi ünnepségek keretében a Magyar Vöröskereszt megyei és területi szervezetei.

A Magyar Vöröskereszt számításai szerint év végéig közel 50 ezer rászorulónak segít a különböző adományosztásai és szociális intézményei révén.