Az ország 24 Auchan áruházában zajló gyűjtést hat nap alatt közel ezer fős, munkatársakból és önkéntesekből álló vöröskeresztes csapat valósította meg 4200 órányi munkával, természetesen az Auchan munkatársainak hathatós segítségével és támogatásával.

A 34 tonnányi adományból szociális szakemberek állítottak össze a szükségleteknek megfelelő csomagokat, amelyek eljuttatását az országos hálózattal rendelkező karitatív szervezet azonnal megkezdte. Az elosztás a megyei szervezeteken keresztül zajlik, akiknek helyben pontos ismeretük van róla, hogy hol van a legnagyobb szükség a segítségre. A cél az, hogy az aranyvasárnapig összegyűlt felajánlások még karácsony előtt célba érjenek.

Nagyon nagy segítség ez a 34 tonna adomány, amit az Auchan vásárlóközönsége ajánlott fel nélkülöző honfitársainknak, hatalmas köszönet érte! És bár a gyűjtésből semmiképp nem szeretnénk versenyt csinálni, mert minden felajánlásért hálásak vagyunk, az összesített adataink alapján elmondható, hogy a legtöbb adomány a maglódi és a csömöri áruházban gyűlt össze. Ezzel a mennyiséggel nagyjából 9700 rászoruló embernek és családnak tudunk segíteni nem csak az ünnepek alatt, hanem tovább is a hétköznapokban” – mondta Waller-Fekete Judit, a Magyar Vöröskereszt szociális szakmai vezetője.

 

Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója és Varga-Futó Ildikó, az Auchan kommunikációs és CSR igazgatója

Fotó: Soós Bertalan

Kiemelt kép: canva.com