Sajtóközlemény

Rekordmennyiségű adományt, a tavalyinak majdnem a dupláját tudta összegyűjteni a Magyar Vöröskereszt az Auchan áruházakban. Az első két adventi hétvégén 32,5 tonna tartós élelmiszert, tisztálkodási és tisztítószert, valamint karácsonyi édességeket ajánlottak fel az Auchan vásárlói hazánk legnagyobb karitatív szervezetének, hogy még az ünnepek előtt segíthessenek vele azoknak, akik nélkülözésben élnek. Az Auchan pedig további  1 millió forinttal támogatta az adománygyűjtő akciót, melyből a szervezet beszerezheti azokat a legszükségesebbnek ítélt termékeket, melyekből kevesebb érkezett.

Az „Egy csomag szeretet” nevű gyűjtésben 29 tonna élelmiszer, közel 2 tonna édesség, 1 tonna drogériai termék és fél tonna egyéb hasznos felajánlás érkezett az Auchan gyűjtőpontokra a vásárlók szociális érzékenységének és nagylelkűségének köszönhetően mindössze két adventi hétvége alatt. Volt olyan, aki 100 ezer forint értékű termékkel megpakolt bevásárlókocsit tolt a gyűjtőpontra, neki épp úgy köszönik a segítséget, mint aki egy üveg étolajjal vagy egy kiló liszttel járult hozzá a sikeres gyűjtéshez. A munkában 250 vöröskeresztes munkatárs és közel 600 önkéntes vett részt, nem beszélve az Auchan dolgozók hatékony közreműködéséről. Körülbelül 4000 munkaórát tett ki a gyűjtés és az adományok szortírozása. A csomagokat a helyi szükségleteket jól ismerő vármegyei szervezetein keresztül osztja szét az országos hálózattal rendelkező Magyar Vöröskereszt.

A gyűjtés várakozáson felüli sikere a vásárlók társadalmi érzékenységén kívül a szakszerűségen is múlott. A karitatív szervezet több éve stratégiai partnere az Auchan Magyarországnak, így a vásárlók számára már hagyománynak tekinthető a közös gyűjtés. Az adományozást megkönnyítette az a hasznos „bevásárlólista” is, amit az általuk ismert szükségletek alapján állított össze a szervezet. Az adományozók abban is biztosak lehettek, hogy felajánlásuk az ország egész területén transzparensen szétosztva a legjobb helyre kerül: elsősorban rászoruló családokhoz, egyedül élő idősekhez, mélyszegénységben élőkhöz és szociális intézményekbe.

Elképesztő, hogy – amikor ez az év szinte mindenki számára nehéz volt – ilyen hatalmas együttérzésről és segítségnyújtásról tett tanúbizonyságot az Auchan vevőköre. Nekünk, a szociális szférában dolgozóknak is felemelő volt látni ennyi segítő szándékú embert. Köszönjük a nagylelkűségüket és ezt a rengeteg adományt, az Auchannak pedig a további 1 millió forintot és azt, hogy idén is helyet adott nekünk mind a 24 áruházában. Munkatársaim már osztják az összegyűlt termékekből szakszerűen összeállított csomagokat, és azt kell mondjam, mindnek lesz helye. A 32,5 tonna adományból körülbelül 6 500 csomagot készítettünk, amelyeknek döntő részét még az ünnepek előtt kivisszük rászoruló gondozottjainkhoz” – számolt be az eredményekről Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója.