1987 óta idén 23. alkalommal hirdette meg felmenő rendszerű csecsemőgondozási vetélkedőjét, amelynek országos döntőjére június 2-án került sor a békéscsabai BSZC-Szent-Györgyi Albert Szakgimnázium és Kollégiumban.

Az országból 15 általános iskolai, és 13 középiskolai csapat 16 megyei szervezet delegáltja vett részt az idei versenyen. A középiskolás kategória első helyezettje Veszprém megyei Batsányi János Gimnázium és Kollégium, lett, második a budapesti Németh László Gimnázium, míg a harmadik helyen a Somogy megyei Nagyboldogasszony Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Alapfokú Zeneművészeti Iskola végzett. Az általános iskolások közül a Fejér megyei Móri Radnóti Miklós Általános szerepelt a legjobban, a második helyet a budapesti Fodros Általános Iskola vitte el, míg a harmadik helyezett a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szent István Katolikus Általános Iskola lett.

A 16 megyéből érkező gyermekek és fiatalok változatos feladatok megoldásával adhatnak számot elméleti tudásukról és gyakorlati ismereteikről. A verseny szakmai előkészítésében és a csapatok értékelésében meghatározó szerepet játszanak az Európa-szerte méltán elismert védőnői hálózat munkatársai, akik a Magyar Vöröskereszt alapelveinek megfelelően, a mozgalom önkénteseiként végzik a feladatukat a rendezvényen.

A versenyzők és résztvevők ajándékait az EMOS HU Kft., Békéscsaba megyejogú város önkormányzata, Orosháza város önkormányzata, Póka György gyulai festőművész, Aut Pont Alapítvány, Békéscsaba, Békés megyei Rendőrfőkapitányság Békéscsaba, Vakok és Gyengénlátók Egyesülete, Kortárs segítők – Békéscsaba biztosította.  A versenyzők folyadékpótlásáróla Coca-Cola Magyarország Kft. gondoskodott.