SAJTÓKÖZLEMÉNY
2023. június 12.

Vármegyei fordulókat követően 27 általános- és középiskolai csapat vett részt a Magyar Vöröskereszt által szervezett 27. Országos Csecsemő- és Kisdedgondozási Verseny döntőjében, Nyíregyházán.

Az ország legjobb csecsemő- és kisdedgondozói mérték össze tudásukat a nagymúltú versenysorozat országos döntőjében, a Debreceni Egyetem Egészségtudományi Karán. A verseny szervezői, a Magyar Vöröskereszt és Magyar Ifjúsági Vöröskereszt számára kiemelten fontos társadalmi ügy a családi életre való nevelés, amelyet minél fiatalabb korban érdemes elkezdeni. Ennek egyik meghatározó, rendszeres programeleme az idén 27. alkalommal megrendezett Országos Csecsemő- és Kisdedgondozási Verseny.

A verseny lebonyolításában a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vöröskereszt mellett 50 fő gyakorló védőnő és egy négytagú vezető zsűri vett részt. Olyan szaktekintélyek értékelték a fiatalok megoldásait, mint Kahlichné dr. Simon Márta, a Semmelweis Egyetem Családgondozási és Módszertani Tanszékének nyugalmazott professzora, Jávorné Dr. Erdei Renáta, a Debreceni Egyetem Védőnői Módszertani és Prevenciós Tanszékének vezetője, Csordás Ágnes, a Magyar Védőnők Egyesületének volt elnöke és Helik Gabriella, gyakorló védőnő.

A rendezvény kapcsán Kormos Ádám, a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt szakmai vezetője elmondta: „Nagyon jó hangulatban telt a program, amely kiváló színtere a tudás összerendezésének és az esetleges hibák kijavításának.

Az eseményen készült fotókért kattintson ide.

(Borítókép: Szabó Celesztina)