Erre egy megoldás lehet a figyelemfelhívó plakátunk: a bérházak kapujának belsejére nagy, a Magyar Vöröskereszt logójával ellátott plakátokat helyezünk ki a Coca-Cola támogatásával az elkövetkező hetekben: a plakátok célja, hogy az adott ház lakói önként felírják nevüket, telefonszámukat és akár azt is, miben tudnának segíteni a lakóközösségük éltesebb korú tagjainak.

Noha minden korosztály elkaphatja a koronavírust, a betegség jóval kockázatosabb az idős lakosság számára. A Magyar Vöröskereszt és a Coca-Cola közös kezdeményezésével az időseket szeretné megóvni és biztonságban tudni. Azzal, hogy a fiatalabbak elvégzik helyettük a házon kívüli teendőket, csökkenthetik a legveszélyeztetettebb korosztály kitettségét a vírusnak. Figyelemfelkeltő plakátjaink össze tudják kapcsolni az egy házban lakókat, ezzel a fiatalabbak számára is hasznos információt nyújthatunk, hogy úgy segíthessenek az időskorúakon, ahogy arra nekik szükségük van.

 

A plakátokat A3-as méretben kinyomtatva számos kapualjba kiragasztják önkénteseink a következő hetek során. Amennyiben nem kerülne ki, vagy nem látható eléggé a plakát, a Magyar Vöröskereszt honlapjáról, illetve a szervezetet támogató Coca-Cola oldaláról egyaránt letölthető sablont kinyomtathatják maguk a lakók is.

A plakátokra a házlakók felírhatják elérhetőségeiket, feltüntetve, miben tudnak elsősorban segíteni, legyen az akár gyógyszertári receptek kiváltása, bevásárlás, kutyasétáltatás, folyosói, udvari vagy utcai virágok, növények locsolása, és akár bármi más, amiben segítséget ajánlanak a lakóközösség idősebbjeinek. A megadott telefonszám alapján pedig az időskorú lakók is tudják, milyen elintézendővel kihez fordulhatnak segítségért anélkül, hogy el kellene hagyniuk otthonukat.

A figyelemfelkeltő plakátok jó lehetőséget nyújtanak arra, hogy biztonságos módon fogjon össze a közösség, és az idősek se maradjanak magukra, valamint a fiatalok is tudjanak jót, jól tenni. A fiatal olvasóknak biztatásképp üzenjük: Ne hagyd, hogy kockáztassanak a 65 év fölötti lakók, kérdezd meg bátran, “Hová tetszik menni?”, sőt, ajánld fel nekik, akár plakátjainkon keresztül, hogy “miben segíthetek?” Idős olvasóinktól pedig azt kérjük, éljenek a lehetőséggel, fogadják el a felkínált segítséget, és maradjanak otthon!

Együtt vagyunk, és együtt segítünk!

A plakátok a fentebb említett oldalakon kívül az alábbi ikonokra kattintva is letölthetők:

Coca Cola – Magyar Vöröskereszt – Hová tetszik menni? – A3

Coca Cola – Magyar Vöröskereszt – Hová tetszik menni? – A4

Coca Cola – Magyar Vöröskereszt – Hová tetszik menni? – Vásárolni

Coca Cola – Magyar Vöröskereszt – Hová tetszik menni? – Gyógyszertárba

Coca Cola – Magyar Vöröskereszt – Hová tetszik menni? – Kutyát sétáltatni