https://voroskereszt.hu/hirek/hova-tetszik-menni-otthonmaradasra-biztato-segitseget-szervezo-plakatok-a-voroskereszt-es-a-coca-cola-jovoltabol/

„Hová tetszik menni?” Otthonmaradásra biztató, segítséget szervező plakátok a Magyar Vöröskereszt és a Coca-Cola jóvoltából


Bevásárlás, gyógyszerkiváltás, kutyasétáltatás, és még számos más fontos tevékenység. Ezek elintézése tényleg lehet halaszthatatlan, így megértjük, hogy az idős embereket nehéz rábeszélni az otthonmaradásra. De van lehetőség arra, hogy a teendők se maradjanak elvégzetlenül, és a 65 év fölötti életkorú lakosoknak se kelljen feltétlenül kilépnie az utcára.

Erre egy megoldás lehet a figyelemfelhívó plakátunk: a bérházak kapujának belsejére nagy, a Magyar Vöröskereszt logójával ellátott plakátokat helyezünk ki a Coca-Cola [1] támogatásával az elkövetkező hetekben: a plakátok célja, hogy az adott ház lakói önként felírják nevüket, telefonszámukat és akár azt is, miben tudnának segíteni a lakóközösségük éltesebb korú tagjainak.

Noha minden korosztály elkaphatja a koronavírust, a betegség jóval kockázatosabb az idős lakosság számára. A Magyar Vöröskereszt és a Coca-Cola közös kezdeményezésével az időseket szeretné megóvni és biztonságban tudni. Azzal, hogy a fiatalabbak elvégzik helyettük a házon kívüli teendőket, csökkenthetik a legveszélyeztetettebb korosztály kitettségét a vírusnak. Figyelemfelkeltő plakátjaink össze tudják kapcsolni az egy házban lakókat, ezzel a fiatalabbak számára is hasznos információt nyújthatunk, hogy úgy segíthessenek az időskorúakon, ahogy arra nekik szükségük van.

 

A plakátokat A3-as méretben kinyomtatva számos kapualjba kiragasztják önkénteseink a következő hetek során. Amennyiben nem kerülne ki, vagy nem látható eléggé a plakát, a Magyar Vöröskereszt honlapjáról [2], illetve a szervezetet támogató Coca-Cola oldaláról [3] egyaránt letölthető sablont kinyomtathatják maguk a lakók is.

A plakátokra a házlakók felírhatják elérhetőségeiket, feltüntetve, miben tudnak elsősorban segíteni, legyen az akár gyógyszertári receptek kiváltása, bevásárlás, kutyasétáltatás, folyosói, udvari vagy utcai virágok, növények locsolása, és akár bármi más, amiben segítséget ajánlanak a lakóközösség idősebbjeinek. A megadott telefonszám alapján pedig az időskorú lakók is tudják, milyen elintézendővel kihez fordulhatnak segítségért anélkül, hogy el kellene hagyniuk otthonukat.

A figyelemfelkeltő plakátok jó lehetőséget nyújtanak arra, hogy biztonságos módon fogjon össze a közösség, és az idősek se maradjanak magukra, valamint a fiatalok is tudjanak jót, jól tenni. A fiatal olvasóknak biztatásképp üzenjük: Ne hagyd, hogy kockáztassanak a 65 év fölötti lakók, kérdezd meg bátran, “Hová tetszik menni?”, sőt, ajánld fel nekik, akár plakátjainkon keresztül, hogy “miben segíthetek?” Idős olvasóinktól pedig azt kérjük, éljenek a lehetőséggel, fogadják el a felkínált segítséget, és maradjanak otthon!

Együtt vagyunk, és együtt segítünk!

A plakátok a fentebb említett oldalakon kívül az alábbi ikonokra kattintva is letölthetők:

Coca Cola – Magyar Vöröskereszt – Hová tetszik menni? – A3 [4]

Coca Cola – Magyar Vöröskereszt – Hová tetszik menni? – A4 [5]

Coca Cola – Magyar Vöröskereszt – Hová tetszik menni? – Vásárolni [6]

Coca Cola – Magyar Vöröskereszt – Hová tetszik menni? – Gyógyszertárba [7]

Coca Cola – Magyar Vöröskereszt – Hová tetszik menni? – Kutyát sétáltatni [8]