A téli időszakban, a karácsony közeledtével sokan fordulnak a Magyar Vöröskereszthez segítségért. A téli tüzelő, a fűtési szezon miatt megemelkedett rezsiköltségek mellett sok hátrányos helyzetű családnak jelent gondot a mindennapi élelem megvásárlása, a napi legalább egyszeri meleg étel elkészítése és biztosítása.

A Vöröskereszt éppen ezért tudatos vásárlásra hív. A szervezet arra kér mindenkit, hogy december 7-én és 8-án a Tesco áruházakban vásárolva gondoljon a rászorulókra is, és tegyen a kosarába eggyel több csomag rizst, száraztésztát, teát, konzervet, lisztet vagy édességet, mint amire szüksége van.

A két nap alatt minimum 70 ezer kilogramm tartós élelmiszer összegyűjtése a cél, melyből mintegy 13 ezer családnak állít össze segélycsomagot a Vöröskereszt és még az ünnepek előtt el is juttatja azokat a nehéz körülmények között élőknek országszerte. A 111 Tesco hipermarketben 400 önkéntes gyűjti majd az adományokat.

Tavaly  több mint 64 ezer kilogramm tartós élelmiszer gyűlt össze a Magyar Vöröskereszt kétnapos adománygyűjtése nyomán, ami 11500 családnak jelentett valós segítséget.

A Magyar Vöröskereszt elindította 1359-es adományvonalát is. Mindenki, aki felhívja a 1359-et vagy SMS-ben elküldi az adomány szót, 250 forinttal segíti a humanitárius szervezet téli krízis időszakban végzett munkáját. Az adományt jelentő hívások megköszönésekor Ördög Nóra, Bochkor Gábor, Lola vagy Puskás Peti hangjával találkozhatnak. Ők mindannyian fontosnak tartják az adományozást, hogy legyen másoknak is szép a karácsony!

A gyűjtésben résztvevő áruházak listája: itt