Másfél hónap alatt közel 55 500 kódfeltöltés érkezett, és a Coca-Cola összesen 15 millió forint értékben juttat el adományt a Magyar Vöröskereszt által azokhoz, akinek nemcsak ételből, de talán örömből is kevesebb jut. Mindez megmutatta, hogy létre tud jönni az összefogás, érvényesülni tud a segítő szándék a jó ügyeknél.

A meleg ételek és élelmiszercsomagok eljuttatásában, kiosztásában a Coca-Cola partnere a Magyar Vöröskereszt, a rászorulóknak tavaly évvégén megszervezett vacsorákhoz a fogásokat pedig a Street Kitchen állította össze. A legnagyobb szerep mégis a fogyasztóké volt, hisz csak velük együtt valósulhatott meg, hogy a tervezett maximális 15 millió forintnyi értékben jut támogatás a rászorulóknak. Ezt étel és egyéb adományok formájában a Coca-Cola és a humanitárius szervezet már 2019 végén elkezdte eljuttatni a nagycsaládosokhoz, az átmeneti otthonban élőkhöz, a hajléktalanokhoz. Az akciót emellett néhány ismert személyiség is segítette.

 „Teljesen új kalandba vágtunk bele: főztünk 1000 adag gulyáslevest – mesélték Pamkutyáék, akik az ételkészítéshez béreltek óriásbográcsot, felkértek egy óriásfőzés-rekorder, profi szakácsot is, a Coca-Cola kölcsönfurgonjával a nagybani piacon az alapanyagokat, például 100 kilogramm krumplit megvásárolták, megfőzték és végül kihordták a gulyásleveseket. „A Magyar Vöröskereszt hat helyszínére vittük ki az 1000 adag ételt Budapesten, volt köztük hajléktalanszálló, nappali melegedő és bajba jutott családokat segítő intézmény is. Bár fárasztó volt, de nagyon megérte, akkora örömmel fogadta mindenki ezt a gulyáslevest, hogy teljesen meghatódtunk az egésztől és örülünk, hogy segíthettünk” – tette hozzá Pamkutya Márk és Norbi.

Viszkok Fruzsina is bekapcsolódott az ételosztásba a kampány keretében. „Százhalombattán és Budapesten egy átmeneti szállón és egy melegedőben osztottunk ki élelmiszeradományokat, valamint vittünk ételeket családsegítő és gondozási központoknak is. Szívfacsaró volt ezeket az életkörülményeket látni. Viszont mindenki nagyon hálásan fogadott minket, és rögtön lelkesen mesélték is, mit fognak főzni az ételekből”– mondta el tapasztalatait, élményeit Viszkok Fruzsi.

A Coca-Cola #szerezzörömet kampányával a rászorulók karácsonyát tette, illetve az azt követő időszakot teszi könnyebbé, szebbé a fogyasztók bevonásával – ők a promócióban részt vevő, családi kiszerelésű Coca-Cola palackokban lelt kupakok feltöltésével járulhattak hozzá az akcióhoz tavaly november közepétől december 29-ig, minden ilyen kódfeltöltés egy tál ételt jelenthetett. Az így adakozók pedig „ajándékul” egy titkos receptet kaptak a Street Kitchen jóvoltából. Az ételek pedig tényleg nagy segítséget jelentettek – és jelentenek továbbra is – a nélkülözőknek.  A három recept pedig most már nem titkos, a keleti báránypörkölt, a tépett csirke cacciatore és a mézeskalácsos palacsinta receptje megtalálható a Street Kitchen oldalán; bárki elkészítheti, hogy szeretteit meglepje vele.

„Nagyon örülünk, hogy több mint 55 ezer fogyasztónk állt a jó ügy mellé. Biztosak voltunk benne, hogy számíthatunk rájuk, hogy közösen szerezzünk örömet a rászorulóknak. Természetesen remek együttműködö partnereink is voltak, így ennek az összefogásnak az eredménye egyfelől, hogy jelentős összeggel tudunk segíteni, másfelől hogy ez a támogatás azokhoz kerül, akiknek leginkább szüksége van rá – mondta Szűcs Judit, a Coca-Cola Magyarország kommunikációs vezetője.

A Coca-Cola #SzerezzÖrömet kampánya nem csak karácsonykor, hanem az azt követő hónapokban is kitart – amikor hagyományosan csökken az adakozó kedv. „Ezzel a támogatással hosszabb ideig, és nagyobb volumenben tudunk segíteni országszerte” – tette hozzá Nagy Gábor, szervezetünk főigazgató-helyettese.

 

A citylight posztereken látható grafikát a szervezetünk által működtetett Családok Átmeneti Otthonának kis művészei alkották.