A vihar hatalmas pusztítást végzett számos településen. Több mint 2400 lakóház és közintézmény tetőszerkezete sérült meg. Becslések szerint a károsultak száma eléri a 7200 főt, amelyből 31 családnak kellett elhagyni életveszélyessé vált otthonát.

A Magyar Vöröskereszt adománygyűjtést szervez a károsultak megsegítésére. Szervezetünk küldetésének megfelelően elkötelezett a bajba jutott családok támogatásában, ezért benyújtottuk igényünket a Nemzetközi Katasztrófa-Válaszadási Alap lehívására valamint mind országos szinten, mind a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezetünkön keresztül adománygyűjtést indítottunk, hogy a lehető legtöbb háztartásnak nyújthassunk támogatást tetőfedő anyagok és élelmiszercsomagok formájában. A beérkezett adományokból azon rászoruló családoknak és idős embereknek szeretnénk segítséget nyújtani, akiknek nem volt biztosításuk és önerőből nem tudják megoldani ingatlanjaik renoválását.

A pénzadományokat a Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete az országos oldalon erre a célra létrehozott adományozói felületen közvetlenül, valamint az alábbi számlára várja:

K&H Bank Zrt.:10404405-50495749-49561000

A közlemény rovatban kérjük feltüntetni: „VIHARKÁR”.!

A helyreállítás folyamatosan zajlik, az ehhez szükséges források rendelkezésre állásához fontos az önzetlen emberek segítsége, hogy a hatalmas károk mihamarabb kijavításra kerüljenek, a károsultak minél hamarabb az eddig megszokott életüket élhessék.