Veszprémi Szenvedélybetegek Alacsonyküszöbű Ellátó Szolgálata

8200 Veszprém, Szigethy u. 10.
88/564-250
alacsonykuszob.veszprem@voroskereszt.hu

Az intézmény nyújtotta szolgáltatás

A szenvedélybetegek alacsonyküszöbű ellátásának célja a szenvedélybetegek és közvetlen környezetük minél szélesebb körének elérése, fogadása és ellátása, a szerhasználatnak, valamint járulékos ártalmainak csökkentése, életvitelbeli változás ösztönzése, elindítása, és folyamatos nyomon követése. A Szolgálat törekszik az egészségügyi és szociális szolgáltatások megismertetésére, igénybevételük ösztönzésére. A szolgáltatás lényege a magasabb küszöbű intézmények felé terelés, az egészségügyi és szociális szolgáltatások megismertetése, használatuk ösztönzése, megkönnyítése a szenvedélybetegek, addiktológiai problémával küzdő személyek számára.

Az alacsonyküszöbű kifejezés utal a szolgáltatás elérhetőségének megkönnyítésére: a szolgáltatás igénybevétele nincs feltételekhez kötve (pl. betegbiztosítás, térítési díj, absztinencia), akár anonim módon is igényelhető.

A Szolgálat tevékenységei:

A Szolgálat az alacsonyküszöbű ellátások szakmai előírásokban szereplő tevékenységei közül az alábbi szolgáltatási formákat biztosítja:

  • megkereső munka szervezése az ellátásra szoruló személyek elérése érdekében,
  • pszicho-szociális intervenció, a szociális és mentális gondozást,
  • Információs, felvilágosító tevékenység folytatása,
  • megpihenő klub működtetése.
  • fürdési ruhamosási ételmelegítési lehetőség
  • józanodási pihenési lehetőség (Drop in)

Nyelv

X