Segítő Kezek Vöröskereszt Szociális Intézménye Nappali Melegedő

Cím: 2800 Tatabánya, Posta utca 5.

Telefon: +36 70 933 8711

E-mail: komaromesztergom@voroskereszt.hu

Akinek a mások segítése az alaptermészetéhez tartozik, az rengeteg feladatot, kihívást talál ebben a munkában. S bár az igazi nagy siker, a hajléktalanságból való kijuttatás csak ritka, ennek megvalósulása a munkánk megkoronázása.

A Segítő Kezek Vöröskereszt Szociális Intézménye által nyújtott szolgáltatások

Nappali melegedőnk megteremti a napközbeni biztonságos helyen való tartózkodás lehetőségét a hajlék nélküli emberek számára; továbbá tisztálkodási lehetőséget, postai címet, csomagmegőrzést is biztosít. Segítséget nyújtunk a hajléktalan személyek életviteléhez, elősegítve a szociális ellátások igénybevételét, elérését.

Az intézmény célja a hajléktalan ellátó intézmény rendszeréből való kijutás, az önálló életvitel megteremtésének elősegítése. Az ügyfelet a tartós munkavégzésre és a teljes értékű élet kialakítására készítjük fel. Szükség esetén segítséget nyújtunk az egészségügyi szolgáltatások igénybevételében, valamint a szociális hajléktalan-ellátó rendszerbe való bejutásban.

50 fő befogadására alkalmas intézményünk szolgáltatásait Tatabánya közigazgatási területén élő hajléktalan személyek, illetve rövid ideje utcán tartózkodók vehetik igénybe. Az igénybevételhez betöltött 18. életév szükséges, illetve a tartós igénybevételhez hajléktalan igazolvány és negatív tüdőszűrő lelet bemutatása elengedhetetlen.

Nyelv

X