Menedék Családok Átmeneti Otthona

Az intézmény nyújtotta szolgáltatások

12 db lakószobában megfelelő tárgyi feltételekkel (fürdő, WC, főzési, mosási lehetőség) helyezzük el a klienseket. Minden család külön szobában lakik. Az intézmény szakképzett munkatársai a nap 24 órájában vannak jelen. Az otthonba bekerülő családoknak egy-egy családgondozó a segítője, akivel megállapodást kötnek. A megállapodásban rögzítik, hogy az intézményben való tartózkodásuk alatt milyen célokért dolgoznak, milyen erőforrásokkal rendelkeznek, mit vállalnak a cél elérése érdekében, a gondozás során ezt folyamatosan figyelemmel követik.

Az átmeneti otthon a célok megvalósítása érdekében segítséget nyújt a szociális munka eszközeivel: családgondozás, egyéni esetkezelés, szülő- gyermek kapcsolat erősítése, krízisintervenció, közösségi programok szervezésében. Pszichológus szakember igénybevételére, jogi segítséghez való hozzájutáshoz, tanulási és képesség fejlesztéshez. A gyermek ellátásához alapvető eszközök biztosításával (pelenkázó, baba kád, íróasztal, iskolai felszerelések, az évszaknak megfelelő öltözet), a napi életvitelhez szükséges eszközök biztosítása (ágynemű, mosógép, főzéshez szükséges eszközök).

Az otthonban élő gyermekek részére a szolgáltatások: a gyermekek sajátos szükségleteinek kiértékelése és a szükséges egyéni nyomon követés megkönnyítése.

Önkéntesek és szakdolgozók bevonása beleértve a házi feladatban történő segítségnyújtást is. Pszicho-szociális tevékenységek a gyermekek és a szülők számára a gyermek-szülő kapcsolat megerősítésére. Középiskolás fiatalok közösségi szolgálat keretében gyermekekkel foglalkozásokat szerveztek és kirándulásokon is tevékenyen vettek részt a programokban.

Készség és kézügyesség fejlesztése játékkal összekötve, ez oldja a gyermek belső feszültségeit, az otthonában elszenvedett traumákat segít feldolgozni.

Szülők részére szolgáltatásaink: a gyermekellátást, háztartási technikákat, a gyerekekkel való kommunikációt, elsősegélynyújtást és számítógépes ismereteket tanítunk meg önkéntesek és szakemberek bevonásával.

Az intézményt illetően érdeklődésével, kérdéseivel, kérem, forduljon a megyei szervezetünkhöz:

Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezete

3100 Salgótarján, Játszó út 2.
32/423-251
30-9481-010
70-933-8-495
nogradmegye@voroskereszt.hu

Nyelv

X