Magyar Vöröskereszt Várpalota Térségi Összevont Szociális Intézménye

Cím: 8100 Várpalota, Mészáros Lőrinc utca 53.

Telefon: +36 88 474 134

E-mail: varpalota.szallo@voroskereszt.hu

A Várpalota Térségi Összevont Szociális Intézmény által nyújtott szolgáltatások

Intézményünk több szolgáltatást összevonva működik, rendelkezünk átmeneti szállással, éjjeli menedékhellyel, nappali melegedővel, továbbá utcai szociális munkát is végzünk.

A 64 fő befogadására (40 férfi, 24 nő) alkalmas átmeneti szálláshelyünkön 24 órában elérhető szállást biztosítunk a minket felkeresők számára. Szálláshelyünkön nemenként elkülönített fürdő- és mellékhelyiség, mosókonyha és szárítóhelyiség, illetve orvosi szoba található. Lakóinknak pénz- és értékmegőrzést, postacímadást, ruházat és tisztálkodószer utánpótlást, vasalási lehetőséget, napi minimum egyszeri étkezést és ételmelegítési lehetőséget biztosítunk. Szálláshelyünkön -a szabadidős programokon túl- lehetőség van mentálhigiénés és életviteli tanácsadásban részt venni. Továbbá segítünk ügyfeleinknek a hivatalos ügyek intézésében, az álláskeresésben és összességében az eredményes életvezetésben. A szállás igénybevételéért a lakók havonta térítési díjat fizetnek, amely jogszabály és Megyei Igazgatói Határozat alapján kerül kiszámításra, a jövedelmük függvényében.

A 23 fő (csak férfi) befogadására alkalmas éjjeli menedékhelyünk éjszaka igénybe vehető térítésmentes szállást, tisztálkodási, illetve mosási-szárítási-vasalási, ruhapótlási lehetőséget, napi egyszeri étkezést, csomagmegőrzést és postacímadást, orvosi ellátást biztosít. Ezeken felül -szükség esetén- segítjük ügyfeleinket az ügyintézésben, az álláskeresésben; továbbá információt nyújtunk számukra a jogosultságaikról.

Nappali melegendőnk (35 fő befogadására alkalmas) térítésmentesen vehető igénybe, nappali tartózkodásra alkalmas helyiség. Nemenkénti fürdő- és mellékhelyiséget, mosókonyhát, szárítási és vasalási lehetőséget, pénz- és értékmegőrzést, postacímadást, szükség esetén orvosi ellátást, ruházati utánpótlást, napi egyszeri étkezési, továbbá ételmelegítési lehetőséget biztosít a minket felkeresők számára. A Melegedőnkben lehetőség van tévézésre, olvasásra, illetve különböző tanácsadások (mentálhigiénés, életvezetési) igénybevételére. Azoknak, akik igénylik, segítséget biztosítunk a hivatalos ügyek intézésében és az álláskeresésben is.

Utcai szociális munkánk célja az intézményi ellátással szemben bizalmatlan, az utcán, közterületen, nem lakás céljára szolgáló helyiségben életvitelszerűen tartózkodó egyének, csoportok szociális és mentális segítése, elsősorban életmentés, megelőzés, integrálás céljából. Az alábbi szolgáltatási elemeket biztosítjuk: megkeresés, tanácsadás, gondozás, esetkezelés és szállítás. Szolgálatainkat Várpalota, Pétfürdő, Ősi, Öskü, Berhida, Tés, Hajmáskér, Sóly, Balatonalmádi, Balatonfűzfő, Jásd, Királyszentistván és Vilonya területén végezzük.

Szolgáltatásaink igénybevételéhez személyesen, telefonon vagy e-mailben tud jelentkezni hozzánk, amennyiben elmúlt 18 éves, önellátásra és közösségi együttélésre alkalmas, továbbá nem szenved fertőző betegségben (pl. TBC)

Nyelv

X