Magyar Vöröskereszt Nappali Szociális Központ

Cím: 1089 Budapest, Diószeghy Sámuel utca 5.

Telefon: +36 1 322 8667

E-mail: budapest@voroskereszt.hu

Intézményünk a Magyar Vöröskereszt alapelveihez és szellemiségéhez hűen támogatja, segíti a rászorulókat.

A Nappali Szociális Központ által nyújtott szolgáltatások
Nappali melegedő

A Diószeghy Sámuel utcában működő nappali melegedőnk, elsődleges célja, hogy egész évben segítséget biztosítson a hajléktalan személyeknek, elősegítve a szociális ellátások igénybevételét, elérését. Részükre szociális, egészségi és mentális állapotuknak megfelelő napi életritmust biztosító szolgáltatást nyújtunk. Ügyfeleinknek melegedésre, étkezésre (szendvics, gyümölcs/zöldség), szociális segítségnyújtás (iratpótlás, információnyújtás, postacím biztosítása, telefonálási és internetes álláskeresési lehetőség, szociális tanácsadás) és alapszintű higiénés szolgáltatások (biztosított törölköző, sampon, borotva, ruhacsere, heti egyszer hajvágás, mosás feliratkozás alapján) elérésére van lehetőségük. Ezen kívül az intézmény a megjelenők számára olyan napközbeni ellátásokat/szolgáltatásokat nyújt, melyek segítik az adott személyt mindennapi problémáinak, a hasznos időtöltésben, valamint a hajléktalanságból kivezető egyéni megoldások megtalálásában. Intézményünket a kialakult igények kezelése és ügyfélközpontúság jellemzi. Pályázatokkal és szervezetekkel való együttműködéssel igyekszünk segíteni ügyfeleinknek a továbblépésben. Nappali melegedőnk hétfőtől péntekig 8-16 óráig látogatható és 120 fő ellátására alkalmas.

Időszakos éjjeli menedékhely

A téli krízisidőszakban (november 1 és április 30 között) éjjeli menedékhelyet is működtetünk, hogy megelőzzük a krízishelyzetek kialakulását, a kihűlést. Ebben együttműködünk az utcai gondozószolgálatokkal. Intézményünkben ruhacserére, bogár- és élősködő-mentesítésre is van lehetőség. Ha az ügyfél egészsége megkívánja, biztosítjuk egészségügyi intézménybe jutását. Igyekszünk minden betérő ügyfelet tovább gondozni a nappali melegedőbe, illetve átmeneti szállásra juttatjuk, vagy egyéb alternatívák keresésében támogatjuk.

Szolgáltatásaink ingyenesek, igénybevételükre személyesen van lehetőség a fenti címen. Az igénybevételhez betöltött 18. életév, személyes okmányok megléte (személyi azonosító, TAJ-kártya, lakcímkártya), illetve negatív tüdőszűrő lelet szükséges.

Nyelv

X