Biztos Kezdet Gyerekház Rábaközi Rügyecske Farád

Cím: 9321 Farád, Győri út 70.

Telefon: +36 70 933 8412

E-mail: biztoskezdetrugyecske@voroskereszt.hu

A szülő és a gyermek közös tevékenysége, hasznos és tartalmas szabadidő eltöltése fontos ahhoz, hogy megfelelő kapcsolat alakuljon ki közöttük. 

A Biztos Kezdet Gyerekház farádi intézménye által nyújtott szolgáltatások

A gyermekház elsősorban olyan prevenciós, szülő és kisgyermek (0-3 év) számára együttesen nyújtott társadalmi felzárkóztató szolgáltatásokat biztosít szociokulturális hátrányokkal küzdő, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermekeknek és családjaiknak, melyek a gyermekek egészséges fejlődését közvetlenül támogatják, illetve az esetleges fejlődési lemaradásaikat kompenzálják. Célunk, hogy az óvodás korba érő gyermekek egészségesek legyenek minden fejlődési területen (mozgás, észlelés, értelem, nyelv és kommunikáció) és harmonikusan fejlődjenek. Ehhez elengedhetetlen a szülők együttműködésének megnyerése és támogatásuk saját erőforrásaik mobilizálásához, továbbá hiányzó kompetenciák megszerzésének segítése.

A szolgáltatás keretében -védőnő bevonásával- felmérik a gyermekek állapotát, kiszűrik esetleges fejlődési elmaradásait, zavarait, illetve nyomon követik fejlődésüket. Fejlődési zavar gyanúja esetén lehetővé teszi a szakemberhez történő eljutást a család számára. Rendszeresen szerveznek foglalkozásokat a gyermekek számára a szülők bevonásával.

A gyermekház célja továbbá a szülők szülői, általános állampolgári és munkavállalói kompetenciájának növelése, ezért a foglalkozások során korszerű gyermeknevelési alapelveket közvetít a szülők felé és igyekszik a jövőképüket pozitív irányba formálni. Ehhez különböző ismeretterjesztő anyagot készít és tesz elérhetővé a szülők számára, például a szülésről, a gyermek fogadtatására való felkészülésről vagy a családtervezésről. Rendszeresen szervez gyermeknevelési kérdésekkel kapcsolatos csoportos szülői beszélgetéseket, illetve lehetőséget biztosít egyéni konzultációkra is.

A szolgáltatás családlátogatásokat is magában foglal, ahol a szakemberek megismerhetik a gyermekek otthonát, életkörülményeit, és bevonhatják a családokat a programba, fokozott hangsúlyt fektetve a hátrányos helyzetű családok bevonására.

A szolgáltatás ingyenes, igénybevételéhez keresse a kollégánkat telefonon, e-mailben vagy személyesen.

Nyelv

X