Magyar Vöröskereszt Nógrád megyei Szervezete Hajléktalanokat Ellátó Egyesített Intézmény

Cím: 2660 Balassagyarmat, Baltik Frigyes út. 10. (átmeneti szálló: Thököly u. 2.)

Telefon: +36 35 300 171; +36 35 500 213

E-mail: nograd@voroskereszt.hu

A Hajléktalanokat Ellátó Egyesített Intézmény által nyújtott szolgáltatások

Hatékony segítséget nyújtunk azoknak az embertársainknak, akik saját erejükből nem képesek az életük irányítására, problémáik megoldására. Nálunk a segítés egyénre szabottan, az emberi méltóság messzemenőkig figyelembevételével történik.

Nappali melegedő (80 fő)

Folyamatos a levelek, küldemények átadása, mosási lehetőség, a személyi higiénés lehetőségek biztosítása, szükség szerint ruházat, lábbeli pótlás, stb. A dologi szükségletek kielégítése mellet lehetőség van állandó, egyéni esetmegbeszélésre, személyes tanácsadásra, élethelyzeti változásokból fakadó krízis intervencióra. A szociális munkás, szociális szervező és mentálhigiénés szakember azonnal elérhető. A szolgáltatás igénybe vétele ingyenes.

Népkonyha (80 adag)

Napi egy tál, a Szent Erzsébet Otthontól vásárolt meleg ételt biztosítunk a rászorulók számára térítésmentesen.

Időszakos férőhelyek (15 fő)

A téli krízis időszakban (november 1 és április 30 között) lehetőség van további 15 fő befogadására az intézményünkben, térítésmentesen.

Átmeneti szállás (20 fő)

A Thököly utcán található átmeneti szállásunk lehetőséget ad azok számára, akiknek más módin nem oldható meg az éjszakai, vagy munka utáni pihenése. Egy-két éves tartózkodási lehetőséget biztosítunk. Dolgozóink elkötelezetten munkálkodnak ügyfeleink mielőbbi, legmegfelelőbb elhelyezésén. A szállás igénybe vétele térítési díj megfizetéséhez van kötve, melynek összege 630 Ft/nap.

Utcai gondozószolgálat

Az utcán élő, hajléktalan emberek részére utcai gondozó szolgálatokat működtetünk, amelyek keretein belül szociális munkásaink segítséget nyújtanak a mindennapi életükben felmerülő alapvető problémák leküzdésében. Felkeressük az utcán élő emberek alvó helyeit, búvóhelyeit és túléléshez szükséges eszközökkel, információkkal látjuk el őket. A szociális tevékenység mellett a téli időszakban meleg teához, lehetőség szerint ruhaneműhöz, élelmiszerhez juttatjuk a segítséget kérőket.

A szolgáltatások igénybevételéhez személyesen jelentkezzen a fenti címen.

Nyelv

X