Gyermekszáj és Budapesti Étkeztetési Program

Vannak olyan családok, ahol a napi tej és kenyér biztosítása is óriási segítséget jelent. A 2010 óta futó Gyermekszáj és Budapesti Étkeztetési Programunkat az Amerikai Ház Alapítvánnyal közös kezdeményezésként indult. Támogasd programunkat és vegyük fel együtt a harcot a gyermekéhezéssel!

Aktuális gyűjtésünk

EDDIGI FELAJÁNLÁSOKCÉLTÁMOGATÓK
5.523.130 Ft5.000.000 Ft627 fő

Adományozni szeretnék

Mire gyűjtünk?

A befolyt pénzadományból tartós élelmiszereket, illetve tejet és kenyeret vásárolunk és osztunk ki a rászoruló családok számára. 10 család tartós élelmiszercsomaggal történő havi ellátása évi 360.000 forint költséget jelent, míg 10 család éves kenyér és tej szükségleteinek biztosítása mintegy 1 millió forintba kerül. Célunk, hogy legalább 50 rászoruló családdal növeljük a programban tartósan résztvevők számát. 

Hogyan segítünk?

A programban résztvevő rászoruló családok számára, a családtagok számától függően hetente 2-5 kg kenyeret és 4-10 l tejet osztanak ki a Magyar Vöröskereszt területi szervezetei jelenleg öt megyében, összesen 56 településen. 

Budapesten 13 kerületben, 5 iskolában és 5 hajléktalan embereket ellátó intézményben rossz szociális helyzetben élő gyerekeket, családokat, időseket és egyedülállókat támogatunk tartós élelmiszercsomagokkal, szendvics alapanyagokkal az étkezésük kiegészítésére. 

A programról

A program célja a gyermekéhezés és gyermekszegénység enyhítése. 2022-ben a vidéki helyszíneken (Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében továbbra is 56 településen) összesen 4118 gyermeket és fiatalt támogatunk egész éven át, 1523 rászoruló család életét könnyítve meg. Közel 12000 liter tejet és 6000 kg kenyeret osztanak ki munkatársaink és önkénteseink a bevont településeken, hetente kétszer. 

Budapesten 13 kerületben összesen 860 családot támogatunk élelmiszercsomaggal havi rendszerességgel, 5 iskola közel 500 diákját látjuk el szendvicsekkel minden tanítási napon, valamint a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete által fenntartott 5 hajléktalanellátó intézményének ügyfeleit is étkeztetésben részesítjük, naponta átlagosan 400 embert. 

Galéria