Gyermekszáj és Budapesti Étkeztetési Program

Vannak olyan családok, ahol a napi tej és kenyér biztosítása is óriási segítséget jelent. A 2010 óta futó Gyermekszáj és Budapesti Étkeztetési Programunkat az Amerikai Ház Alapítvánnyal közös kezdeményezésként indult. Támogasd programunkat és vegyük fel együtt a harcot a gyermekéhezéssel!

Aktuális gyűjtésünk

EDDIGI FELAJÁNLÁSOKCÉLTÁMOGATÓK
3.470.008 Ft5.000.000 Ft349 fő

Adományozni szeretnék

Mire gyűjtünk?

A befolyt pénzadományból tejet és kenyeret vásárolunk a rászoruló családok számára. 10 család éves kenyér és tej szükségleteinek biztosítása mintegy 1 millió forintba kerül. Célunk, hogy további 50 rászoruló családdal növeljük a programban résztvevők számát.

Hogyan segítünk?

A programban résztvevő rászoruló családok számára, a családtagok számától függően hetente 2-5 kg kenyeret és 4-10 l tejet osztanak ki a Magyar Vöröskereszt területi szervezetei.

A Gyermekszájról

A program célja a gyermekéhezés és gyermekszegénység enyhítése. 2019-ben a vidéki helyszíneken (Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 56 településen) összesen 4483 gyermeket és fiatalt támogattunk egész éven át, 1428 rászoruló család életét könnyítve meg. Közel 12000 liter tejet és 6000 kg kenyeret osztottak ki munkatársaink és önénteseink a bevont településeken, hetente kétszer.

Budapesten 13 kerületben összesen 860 családot támogattunk élelmiszercsomaggal havi rendszerességgel, 5 iskola 1527 diákját láttuk el szendvicsekkel minden tanítási napon, valamint a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete által fenntartott 5 hajléktalanellátó intézményének ügyfeleit is étkeztetésben részesítettük, naponta átlagosan 400 embert.

Galéria