https://voroskereszt.hu/ironore-2019-katasztrofa-segitsegnyujtas-fejleszto-program/

IRONORE 2019 – katasztrófa-segítségnyújtás fejlesztő program


[1]

Partnerek

Az Ironore 2019 az Európai Bizottság Polgári Védelmi és Humanitárius Segítségnyújtási Műveleteinek Főigazgatósága (DG ECHO) által támogatott kezdeményezés, melynek célja az EU-n belüli katasztrófa-segítségnyújtás fejlesztése.
A projekt partnerei: Osztrák Vöröskereszt és annak Stájerországi Szervezete, lengyelországi iHELP, Magyar Vöröskereszt és a Disaster Competence Network Austria.


Kedvezményezett: Magyar Vöröskereszt

Projekt címe: IRONORE 2019

Támogatás összege: 103 742 EUR (MVK); 779 788 EUR (teljes konzorcium)

Támogatás intenzitása: 85%

A projekt fizikai zárása: 2020. 09. 30.

Projekt azonosító száma: UCPM-2018-EX-AG-828918

[1]
[1]

Az Ironore 2019 az Európai Bizottság Polgári Védelmi és Humanitárius Segítségnyújtási Műveleteinek Főigazgatósága (DG ECHO) által támogatott kezdeményezés, melynek célja az EU-n belüli katasztrófa-segítségnyújtás fejlesztése. A projekt partnerei, az Osztrák Vöröskereszt és annak Stájerországi Szervezete, valamint a lengyelországi iHELP, a Magyar Vöröskereszt és a Disaster Competence Network Austria egy alpesi területet ért pusztító földrengés szimulációjához kötődően tapasztalat- és tudásmegosztási rendezvényeket, képzéseket és gyakorlatokat szerveztek a résztvevő nemzetközi csapatok számára. A gyakorlatokon Magyarországot a Fővárosi Vízművek víztisztító modulja (Hungarian Water Aid Unit), Magyarország közepes városi-kutató mentő csapata, a HUSZÁR Mentőszervezet, valamint a Magyar Vöröskereszt Egészségügyi Gyorsbeavatkozó Egysége (H-HERO) képviselte.

[1]

[1]

Legfrissebb hírek

A humanitárius segítők nem lehetnek célpontok! [3]

Szervezetünk is csatlakozik a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának (ICRC) humanitárius segítők védelmében indított és az Európai Unió által is támogatott kampányához.
[4]

Elérhető a Hatékony Válaszadás konferencia programja [4]

Az IRONORE 2019 gyakorlat sorozat részét képező Hatékony Válaszadás konferencia november 14-én kerül megrendezésre Sopronban.
[5]

Képzett imitátorok segítették az IRONORE 2019 mentőcsapatainak munkáját [5]

A szeptember 12 és 15 között megrendezésre került IRONORE 2019 terepgyakorlaton a mentőcsapatokon kívül imitátorok is részt vettek.
[1]

TÉNYEK ÉS SZÁMOK

ELNYERT TÁMOGATÁSI ÖSSZEG

103 742 EUR

TÁMOGATÁS INTENZITÁSA

85%

PARTNEREK

4

IDŐTARTAM

2 év

[avia_codeblock_placeholder uid="0"]
[1]