https://voroskereszt.hu/projektek/onkent-onert-baranya/onkent-onert-tevekenysegek/

Önként Önért – Tevékenységek


[1]

Partnerek

A projekt az EFOP-1.3.5-16-2016-00464 kódszámú pályázat részeként működik. A projekt finanszírozása az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap Társfinanszírozásával, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretén belül valósul meg.


Kedvezményezett: Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezete [2]
Projekt címe: Önként Önért
Támogatás összege: 25 000 000 Ft.
Támogatás intenzitása: 100%
A projekt fizikai zárása: 2020.05.01
Projekt azonosító száma: EFOP-1.3.5-16-2016-00464

[1]

TEVÉKENYSÉGEK

[1]
 1. Projektmenedzsment és szakmai stáb felállítása.
 2. Iroda beindítása, beszerzések
 3. Kommunikációs, népszerűsítő tevékenységek: A célcsoport toborzása, bevonása a szakmai megvalósításban résztvevő személyek és a szervezet önkéntesei által a csatolt szakmai programterv szerint. Az önkéntesség szellemiségének, valamint az esélyteremtés és a generációk közötti együttműködés üzenetének eljuttatása, a társadalom tagjainak megszólítása és érzékenyítése. Népszerűsítő eszközök, szóróanyagok készítése, médiumokban történő megjelenések biztosítása; az önkéntesség terjesztése, munkaügyi kirendeltségen a hátrányos helyzetű munkavállalók számára tájékoztatók tartása; informális és vállalati önkéntesség népszerűsítése a saját és egyéb szervezetek rendezvényein; kötelező nyilvánosság biztosítása.
 4. Önképzés biztosítása a megvásárolt szakkönyvek által. A könyvek fejlesztik a célcsoport készségeit és képességeit, a leírtak elsajátítása hozzájárulhat a helyi kisközösségek hatékony működtetéséhez, hosszútávú fenntarthatóságához.
 5. Adatbázis, elektronikus nyilvántartás kidolgozása, vezetése: Adatbázis kidolgozása, vezetése, kapcsolattartás és adatszolgáltatás az EFOP-1.2.3-VEKOP/15 Komplex ifjúsági fejlesztések – új nemzedék újratöltve kiemelt projekt kedvezményezett szervezettel (Új Nemzedék Központ Nonprofit Kft.).
 6. Képzés, felkészítő tevékenység: a célcsoport számára ismeret-, készség- és képességfejlesztő felkészítés, képzés, valamint az önkéntes programban tevékenykedők képzése.
 7. Rendezvények, programok, események szervezése (76 db):
  • helyi összefogást elősegítő, helyi hagyományok ápolását célzó rendezvények a nemzetiségi csoportok és a nyugdíjas korosztály aktív bevonásával,
  • esélyteremtés elősegítése céljából iskolai érzékenyítő programok,
  • nemzetiségek kulturális identitásának elmélyítését szolgáló rendezvények,
  • szakmai műhelyek, workshopok, a társadalmi aktivitás, az esélyteremtés és a felzárkózás előmozdítása, segítése céljából,
  • közösségi aktivitás erősítését célzó programok,
  • önkéntes akciók a célcsoport bevonásával,
  • családok megerősítését és fiatalok felelős életre nevelését célzó programok.
 8. Közvetítés: Az önkéntesek személyes, on-line közvetítése. Kapcsolattartás a fogadó szervezetekkel. Havi egyeztetés az önkéntesekkel, a hátrányos helyzetű személyek segítését és a generációk közötti együttműködés elősegítését célzó önkéntes program működtetése.
 9. Inform.szolg.: tájékoztatás az önkéntes lehetőségekről, az önkéntesség törvényi hátteréről, kötelezettségeikről, jogaikról, ill. esélyegyenlőségi tanácsadás biztosítása.

A projekt finanszírozása az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap Társfinanszírozásával, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretén belül valósul meg.