https://voroskereszt.hu/projektek/kostolo-onkentes-program/kostolo-a-programrol/

Kóstoló – A programról


[1]

Partnerek

A projekt az EFOP 1.3.8-17-2017-00032 kódszámú pályázat részeként működik. A projekt finanszírozása az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap Társfinanszírozásával, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretén belül valósul meg.


Kedvezményezett: Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezete [2]
Projekt címe: „Kóstoló” Baranya Megyei Fiatalok bevonása katasztrófavédelmi és humanitárius szervezetek munkájába
Támogatás összege: 46 020 949 Ft
Támogatás intenzitása: 100%
A projekt fizikai zárása: 2021.02.28
Projekt azonosító száma: EFOP 1.3.8-17-2017-00032

[1]

A PROGRAMRÓL

[1]

Az EFOP-1.3.8.-17. kódszámú, 5 milliárd Ft keretösszegű, “Önkéntesség személyre szabva” program révén a fiatalok a szociális, egészségügyi, honvédelmi és katasztrófavédelmi közfeladatokat ellátó állami, egyházi és civil szervezetek munkájába kapcsolódhatnak be. A projekt a 18-21 év közöttieket szólítja meg, feltétel, hogy az adott fiatal középfokú, vagy középiskolai végzettséggel rendelkezzen, aktív hallgatói, tanulói, valamint foglalkoztatási jogviszonya ne legyen.

Kérelmet állami költségvetési szervek, civil szervezetek és egyházi jogi személyek nyújthattak be, amennyiben állami közfeladatot látnak el az egészségügy, a honvédelem, a katasztrófavédelem, a gyermekjóléti alapellátás vagy a szociális bentlakásos szolgáltatások területén.  Erre konzorciumi formában is lehetőség volt pályázni.