https://voroskereszt.hu/magyar-voroskereszt-csaladok-atmeneti-otthona-i-ii/

Családok Átmeneti Otthona I, II.


Családok Átmeneti Otthona I, II.

Cím: 2440 Százhalombatta, Csenterics Sándor u. 3. VI. ép.

Telefon: +36 70 933 8163

E-mail: pestmegye@voroskereszt.hu [1]

A családokban élő gyermekek egy nyugodt, kiegyensúlyozott légkörben élhetnek, amíg a szülőkkel azon dolgozunk, hogy önálló éltet tudjanak kezdeni.

A Családok Átmeneti Otthona által nyújtott szolgáltatások

Családok számára kialakított, 65 fő befogadására képes átmeneti otthonunk egy lépcsőfok a hozzánk forduló családoknak az önálló élet megkezdésében.

A Családok Átmeneti Otthona intézmények célja a szükség szerinti ellátás nyújtása – a gyermekeket szülővel, szülőkkel együttesen elhelyezve -, ezzel megelőzni a gyermekek gyermekvédelmi gondoskodásba való bekerülését, valamint veszélyeztetettségük megelőzése, illetve a már kialakult veszélyeztetettség megszüntetése. A beköltöző család kiskorú gyermekének 18 – 24 év közötti testvérét is fogadhatjuk, fogadjuk, illetve a válsághelyzetbe került várandós anyákat és párjukat is.  A CSÁO I-ben 10, a CSÁO II-ben 7 lakószoba áll rendelkezésre a jelentkező családok befogadására. Az intézmény a családoknak a főzés, étkezés, mosás, tisztálkodás lehetőségét biztosítja. A közös konyha és mosókonyha van, a fürdőszoba blokkokon 2-3 család osztozik. Társalgó, játszószoba, játszótér szolgálja a lakók közösségi életét és a gyermekek egyéni fejlődését. A közérdekű információkról a lakók személyesen a szociális munkásoktól, a szakgondozóktól, a vezetőktől a lakógyűléseken, vagy a folyosón elhelyezett faliújságokról kapnak tájékoztatást.

Az otthon részéről az anyák segítséget kapnak gyermekeik ellátásában, gondozásában a gyermekek szabadidejének hasznos eltöltésében. A gyermekek szükség szerint, egyedi igényeiknek megfelelően kerülnek fejlesztésre. Az átmeneti otthonban lakó családok részére rendszeresen rendelkezésre áll – a jogász személyében – az ingyenes jogi tanácsadás. A családok heti rendszerességgel térítésmentes pszichológiai tanácsadást is igénybe vehetnek, melyet tapasztalt pszichológus nyújt.

Jelentkezni a fenti telefonszámon lehet az ország bármelyik településéről. A lakhatásért cserébe a család anyagi helyzetéhez viszonyított térítési díj kerül megállapításra.

[2]