https://voroskereszt.hu/hirek/versenyfelhivas-45-orszagos-elsosegelynyujto-verseny/

Versenyfelhívás – 45. Országos Elsősegélynyújtó Verseny


A Magyar Vöröskereszt tevékenységei között kiemelkedő fontosságú az elsősegélynyújtás elméleti és gyakorlati ismereteinek minél szélesebb körben történő megtanítása és a humanitárius szemléletmód terjesztése.

Elsősegély-nyújtási céljaink megvalósítása érdekében ebben az évben 45. alkalommal hirdetjük meg felmenő rendszerű elsősegélynyújtó versenyünket.

A versenyt 5 fős iskolai vagy közösségi csapatok részére hirdetjük, három kategóriában:

FELNŐTT KATEGÓRIA – olyan 18 év feletti személyek[1], akik

Az elsősegélynyújtó verseny a társadalmi elsősegélynyújtás fejlődését és népszerűsítését szolgálja, ezért a versenyen kizárólag laikus elsősegélynyújtók vehetnek részt.

A verseny 3 fordulóból áll (területi forduló, megyei forduló, országos döntő). Kategóriánként az első helyezett csapatok jutnak tovább a következő fordulóba.

A verseny szakmai anyaga valamennyi kategóriában:

Hornyák István: Elsősegélynyújtás mindenkinek

(Magyar Vöröskereszt 2013., Magyar Vöröskereszt 2015., vagy Magyar Vöröskereszt 2016.)

Jelentkezés és további információ:

A Magyar Vöröskereszt területi-megyei szervezetei a nevezési határidőt, az első versenyforduló helyét és időpontját külön hirdetményben teszik közzé.

Az országos döntő tervezett ideje: 2016. szeptember 10.

A versennyel kapcsolatos információk, feltételek és szabályok a Versenyszabályzatban kerültek rögzítésre, amely megtalálható a Magyar Vöröskereszt területi-megyei szervezeteinél.

Mellékletek

[1] 1998. január 1. előtt született felnőttek