https://voroskereszt.hu/hirek/legyel-te-is-a-mikulas-es-a-magyar-voroskereszt-onkentes-segitoje/

Legyél te is a Mikulás és a Magyar Vöröskereszt önkéntes segítője!


Önkéntesek jelentkezését várjuk a nagyszabású karácsonyi adománygyűjtő akcióhoz!

Segítsd önkéntesként a MikulásGyár adománygyűjtő akcióját a Magyar Vöröskereszt csapatával, hogy a koronavírus-járvány miatt még nehezebb helyzetbe került, rászoruló családoknak is jusson ünnepi étel!

Idén a MikulásGyár országosan, minden Auchan Áruházban jelen lesz [1] december 1. és 20. között. A Magyar Vöröskereszt, mint a MikulásGyár karitatív partnere 16 éve segíti önkénteseivel és munkatársaival a jótékonysági akciót.

Kedves Érdeklődők! Az önkéntes jelentkezés az idei MikulásGyárra lezárult. Aki szeretné segíteni szervezetünket, annak figyelmébe ajánljuk további önkéntes pozícióinkat, melyekre az alábbi linken lehet jelentkezni! [2] 

Önkénteseink az alábbi helyszíneken teljesítettek szolgálatot:

Az adománygyűjtés az Auchan Áruházak bejáratánál a MikulásGyár installációjánál történik. Az önkéntes feladata az érkező vásárlók megszólítása, bátorítása az adományozásra és az érdeklődők kérdéseire válaszadás. Az adományok helyszínről történő elszállításakor az adományok mennyiségéről adatrögzítés, a logisztikai feladatot végzők munkájának elősegítése (könnyű fizikai munka elképzelhető). Az önkéntes munkára minden szerződött önkéntesünk felkészítést kap. A középiskolások számára a közösségi munka elvégzéséről kérésre igazolást állítunk ki.

Vállalható műszakok:

  1. hétfő-csütörtök: 15-18 óra között 3 óra időtartamban
  2. péntek-vasárnap: 10-14 és 14-18 óra között 4 óra időtartamban

Az önkéntes munkára az alábbi feltételek mellett lehet jelentkezni:

Amit biztosítunk:

Minden további fontos információ megtalálható az önkéntes tájékoztatóban. [3]