https://voroskereszt.hu/hirek/csecsemoapolasi-gyakorlobabakat-szerzett-be-a-magyar-voroskereszt/

Csecsemőápolási gyakorlóbabákat szerzett be a Magyar Vöröskereszt


Szervezetünk az Európai Unió támogatásával a 2.2.15-16-2017-00002 projektnek köszönhetően bővítette csecsemőápolási gyakorlóbaba-készletét.

15 db kisfiú és 15 db kislány élethű gyakorlóbabát szerzett be a Magyar Vöröskereszt. Az élethűség jegyében a babák között fekete, fehér és ázsiai modellek is beszerzésre kerültek.

Az eszközök Bács-Kiskun és Veszprém megyében kerültek kiosztásra, ahol kisebb és nagyobb gyerekek egyaránt elsajátíthatják a szülői alapfeladatokat csoportfoglalkozásainkon, illetve magas színvonalon kerülhetnek megrendezésre a csecsemőápolási versenyek is.

A projekt keretein belül korábban többek között újraélesztési gyakorlóbabáka [1]t és több száz informatikai eszközt [2] is beszerzett a Magyar Vöröskereszt, valamint 25 darab félautomata defibrillátorral [3] szerelte fel több intézményét.

Ugyancsak a támogatásnak köszönhetően került sor több, a Magyar Vöröskereszt tulajdonában lévő ingatlan fejlesztésére és korszerűsítésére is, beleértve szervezetünk balatonlellei üdülőjét. [4]