https://voroskereszt.hu/hirek/a-magyar-voroskereszt-ujrainditja-a-kozuti-elsosegelynyujto-vizsgaztatast/

A Magyar Vöröskereszt újraindítja a közúti elsősegélynyújtó vizsgáztatást és az elsősegélynyújtó tanfolyamokat


Utoljára frissítve: 2021.05.18.

A (166/2021. (IV.7.) Kormány rendelet 2§ alapján, valamint a Közlekedés Alkalmassági és Vizsgaközpont döntésével összhangban [1] a Magyar Vöröskereszt 2021. április 19-től újra megszervezheti a korábban ideglenesen leállított [2] közúti elsősegélynyújtó vizsgáztatást.

Az újrainduló vizsgákon a járványügyi szabályoknak megfelelően létszámkorlát kerül bevezetésre: az eseményeket óránként maximum 8 fő vizsgázó részvételével lehet lebonyolítani.

Azoknak, akik a korlátozó rendelkezéseket megelőzően jelentkeztek közúti elsősegélynyújtó vizsgára, és nem kérték a vizsgadíj visszatérítését, lehetőségük nyílik a vizsgadíjat új vizsgaidőponton érvényesíteni.

A vizsgadíjak és időpontkérelmek kapcsán kérdéseikkel megyei szervezeteinkhez fordulhatnak: https://voroskereszt.hu/rolunk/elerhetosegeink/ [3]

Tájékoztató az elsősegélynyújtó tanfolyamokról:
A Magyar Vöröskereszt a 166/2021 (IV.7.) Kormányrendelet 2§ alapján 2021. április 26-án megkezdte a közúti elsősegélynyújtó vizsgákra felkészítő és a munkahelyi elsősegélynyújtó tanfolyamok szervezését. A járványügyi helyzetre való tekintettel a jelenléti oktatás szigorú biztonsági feltételek mellett indul újra, így továbbra is kötelező a maszkviselés, a kézfertőtlenítés, valamint a képzési kabinetek és az eszközök rendszeres fertőtlenítése.

A Magyar Vöröskereszt Országos Vezetőségének döntése értelmében 2021 május 17-től, a korábban 10 főben meghatározott létszámkorlát eltörlésre kerül, az elsősegélynyújtó tanfolyamok létszámkorlát nélkül megszervezhetőek.

Tájékoztató a Magyar Vöröskereszt közúti elsősegélynyújtó vizsgáit érintő biztonsági rendelkezésekről

A koronavírus járvány magyarországi mutatói a korábban meghozott korlátozó intézkedések fokozatos enyhítését teszik lehetővé hazánkban. Tavaly, a járvány első hulláma után a Magyar Vöröskereszt Elsősegélynyújtó Munkabizottsága a vizsgáztatásban aktív szerepet vállaló szakemberek bevonásával kidolgozta és jóváhagyta a közúti elsősegélynyújtó vizsgáztatás tevékenység ideiglenes szervezési és lebonyolítási feltételeit, amelyek garantálják a vizsgázók és a közreműködök lehető legnagyobb biztonságát a jelenlegi átmeneti időszakban. Általános javaslatok és kötelezettségek

Egyéni védőeszközök biztosítása

A vizsgakabinetekben a megyei szervezetek saját hatáskörben térítéses formában biztosítanak egyéni védőfelszerelést azon vizsgázók számára, akiknek nincs, vagy akik nem hoztak magukkal a vizsgaeseményre. Vizsgakabinetek átalakítása

Szervezés és lebonyolítás

Követelményrendszer módosítása Tájékoztatás és általános irányelvek

Egyes alternatív értékelési szempontok