https://voroskereszt.hu/elsosegely/balatoni-elsosegelynyujto-szolgalat/a-programrol/

A programról


[1]

A PROGRAMRÓL

[1]

Nekünk a Balaton az életünk!


A Magyar Vöröskereszt és a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt 2007-ben indította el elsősegélynyújtó Szolgálatát a Balaton körül.

A Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat (BESZ) az ifjúság legnépszerűbb önkéntes programja. A nyári főszezonban mintegy 300 vöröskeresztes, képzett elsősegélynyújtó teljesít szolgálatot a programban résztvevő balatoni strandokon. A szolgálatot teljesítő fiatalok legalább alapfokú elsősegélynyújtó vizsgával rendelkeznek, feladatuk a vízben és vízparton szerzett sérülések ellátása, szükség esetén mentő hívása. Egy-egy szezon során 3-4 ezer sérülést látnak el szakszerűen a vöröskeresztesek, akik öt esetben már életet is mentettek. A programban résztvevő önkéntesek számára biztosítjuk a szállást és az étkezést valamint az utazási költségeiket, de más javadalmazásban nem részesülnek.

Az, hogy az adott évben hány strandon teljesít szolgálatot a Vöröskereszt, mindig attól függ, hogy az adott évben mennyi forrást tudunk összegyűjteni rá. A hiánypótló szolgáltatás a programban résztvevő önkormányzatok számára ingyenes.