Segítő kezek Szenvedélybetegek részére nyújtott közösségi alapellátás

2800 Tatabánya, Posta utca 5.
34/ 305-002
ikesz.tb@gmail.com

Az intézmény nyújtotta szolgáltatások

Az ellátás önkéntes és ingyenes, melynek során a klienseinket segítjük: az életük felépülésében, személyes célok meghatározásában,/gondozási terv/meglévő képességek és készségek megtartásában, fejlesztésében. Mindennapi életükben adódó nehézségeik és problémák megoldásában, a napi életvitelük kivitelezésében, szociális- és egészségügyi ellátáshoz való hozzájutáshoz, egészségi és pszichés állapotuk javításához, önálló életvitel fenntartásához, a szabadidő szervezett eltöltéséhez, rehabilitációhoz és munkalehetőségekhez.

Együttműködünk a városban működő Mentálhigiénés Klubbal és az összes olyan intézménnyel, amelyek elősegítik a klienseink jobb életkörülményeinek megvalósítását. Nyolc intézménnyel írásos együttműködési megállapodásunk is van.

Minden hónap utolsó hétfőjén összejövünk, és témaorientált csoportokon beszélgetünk, szakmai vonatkozású filmeket is vetítünk. Izgalmas, érdekes, foglalkozásokon az élet minden területéről előkerülnek a kliensek sikereik, problémáik. Alkalmanként kreatív csoportokban bemutathatják rejtett képességeiket. Ünnepi alkalmakkor hagyományos ételekkel, vendégül látjuk őket, pl. farsangi fánk, húsvétkor kalács és hímes tojás, karácsonykor bejgli, gulyásparti, tócsni, lángos… Szakmai elvárásokon túl speciális tevékenységeink adománygyűjtés (élelmiszer, ruha, háztartási eszköz, bútor stb.), majd ezek továbbítása klienseink felé. Hetente többször péksüteményt és kenyeret kapunk, mellyel a rászoruló klienseinket segítjük.

Nyelv

X