Magyar Vöröskereszt Nappali Szociális Központ 3. számú telephely

1107, Budapest, Bihari u. 15.
nagymonika@voroskeresztbp.hu
06-1-263-2744

Az intézmény nyújtotta szolgáltatás

Népkonyha

Napi 250 adag étel kiosztása

Nappali melegedő

Nappali melegedőnkben működési engedély alapján 92 főnek nyújtunk ellátást. A családsegítővel szoros együttműködést épített ki intézményünk, ennek az együttműködésnek eredménye, hogy több család mindennapi megélhetésében komoly segítséget jelent az ebédelvitel. Számítógép-internet használatot biztosítunk ügyfeleinknek, önéletrajzírásban segédkezünk, email címet létesítünk. Így az ügyfeleinknek nagyobb lehetőség van a munkaerőpiacra való visszakerülésre. A melegedő rendszeres szolgáltatásai közé tartozik a tisztálkodás, mosás-szárítás lehetősége, ehhez biztosítjuk az eszközöket. Segítünk továbbá ruhapótlásban, illetve alapiratok (személyi igazolvány, lakcím, adó, TAJ. kártya/fedezet pótlásában, rehabilitációs ellátások megkezdésében, nyugdíjazás elindításában, személyre szóló segélyezések intézésében, melyeket egyéni esetkezelés alkalmával térképezünk fel). Biztosítunk zárható szekrényeket, a betérők tudnak álláshirdetéseket olvasni és munkaügyben telefonálni, tv-t nézni, kártyázni, sakkozni.

Időszakos éjjeli menedékhely

Intézményünk a nappali melegedő helyiségeiben nyújt időszakos éjjeli menedéket a krízisidőszakban. Az engedélyezett férőhelyszám 19 fő. A Bihari úti éjjeli menedékhely szolgáltatásai: tisztálkodás, mosás-szárítás, tiszta ruha, vacsora, tea, egyéni esetkezelés.

A menedékhely elsősorban nappali melegedő és az ahhoz tartozó négy utcai gondozó szolgálat (X, XVI, XVII.) ügyfelei előtt nyitott. A bekerülés feltétele a szociális munkás ajánlása, vagy az utcai gondozó szolgálat személyes kísérése.

Utcai gondozó szolgálatok, utcai étkeztetés, teajáratok

Az utcán élő, hajléktalan emberek részére utcai gondozó szolgálatokat működtetünk, amelyek keretein belül szociális munkásaink segítséget nyújtanak a mindennapi életükben felmerülő alapvető problémák leküzdésében. Felkeressük az utcán élő emberek alvó helyeit, búvóhelyeit és túléléshez szükséges eszközökkel, információkkal látjuk el őket. A szociális tevékenység mellett a téli időszakban meleg teához, lehetőség szerint ruhaneműhöz, élelmiszerhez juttatjuk a segítséget kérőket.

Munkatársaink az alábbi területeket keresik fel napi rendszerességgel:

  • Árpád-híd (aluljáró) és környéke, Dagály utca, Népfürdő utca Frangepán utca által határolt terület
  • X., XVI., XVII. került területei
  • Kőbánya-Kispest és Határ út metróállomás

Nyelv

X