https://voroskereszt.hu/hirek/veradasra-varunk-benneteket/

Véradásra várunk benneteket


A vérkészletek stabilitásának megőrzése érdekében az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt véradásra hív mindenkit, aki egészségesnek érzi magát.

Nyaranta minden évben csökken a véradások száma az év más időszakaihoz képest. Egy átlagos napon általában 1600-1800-an adnak vért, a nyári hónapokban azonban kevesebben mennek el a nagy meleg és a sokakat érintő allergiaszezon miatt, valamint főként azért, mert a véradók is a megérdemelt szabadságukat töltik.

Ahhoz, hogy a levett vérmennyiség egyensúlyban legyen az igényekkel a nyári időszakban, az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt kiemelt feladatként kezeli a véradók mozgósítását.

Az elmúlt hetekben megnövekedett az egészségügyi intézmények vérfelhasználása, amelynek eredményeként az országos vérkészlet – az intenzív toborzás ellenére is – csökkenő tendenciát mutat.

A vér mással nem pótolható, ezért az Országos Vérellátó Szolgálat és a legnagyobb hazai humanitárius szervezet a következő napokban, hetekben fokozottan számít az önzetlen véradók segítségére a vérkészlet stabilitásának megőrzése céljából; hogy mind az életmentő beavatkozások, mind a tervezett műtétek, krónikus kezelések vérigényeit maradéktalanul ki tudjuk elégíteni.

A pontos helyszínek és időpontok a www.veradas.hu [1] weboldalon találhatók, illetve elérhetőek a Véradás-Vöröskereszt ingyenesen letölthető mobilapplikációval is.