https://voroskereszt.hu/hirek/uj-kiallitas-nyilt-a-sziklakorhazban/

Új kiállítás nyílt a Sziklakórházban


A Sziklakórház Atombunker Múzeumban újonnan megnyílt „Én lettem a halál, a világok pusztítója” című kiállítás az atomfegyverek emberre és környezetre mért hatását mutatja be megrázó személyes történetek keresztül, amely rendkívül szemléletes és valósághű képet ad a korábban átélt borzalmakról.

A kiállítás Európában is egyedülálló és arra hivatott, hogy felhívja a figyelmet a nukleáris fenyegetettségre és a kibontakozó új hidegháború veszélyeire. A jelenlegi kiállítás olyan eredeti tárgyakkal egészül ki, amelyek az atomtámadás során megégtek, megrongálódtak, és amelyekhez személyes történetek kapcsolódnak. A kiállítás a japán Hirosimai Béke Emlékmúzeum és aNagaszaki Atombomba Múzeum bocsátja rendlekezésünkre. További részletek a www.abomba.hu [1] oldalon olvasható.

A Magyar Vöröskereszt képviseletében Kardos István főigazgató úr vett részt. A Sziklakórház és a Magyar Vöröskereszt története hosszú időkre nyúlik vissza, hiszen az akkor még Székesfőváros Sebészeti Szükségkórházaként ismert intézmény orvosi ellátását nagy számban segítette egészségügyi személyzetünk.