https://voroskereszt.hu/hirek/te-magad-vagy-a-csoda/

Te magad vagy a csoda!


A Magyar Vöröskereszt hetedik alkalommal rendezte meg Hétcsoda Élménytáborát 2017. augusztus 16. és 21. között, ahol közel hetven sajátos nevelési igényű, valamint hátrányos helyzetű gyermek gazdagodik felejthetetlen emlékekkel. A program különlegessége, hogy a hátrányos helyzetű, fogyatékkal élő és egészséges gyermekek együtt tapasztalhatják meg a tábor mottóját: „Te magad vagy a csoda”.

A tábor teljes időtartama alatt élményekben gazdag programokat szerveztek a gyermekeknek, hiszen a legtöbb résztvevőnek a hétköznapi életében nincs lehetősége hasonló eseményeken részt venni. Olyan tevékenységeket biztosítottak számukra, mint lovas kocsizás, állat asszisztált programok, autós és motoros rallyzás Kőváry Barnával és Horváth Lajossal, valamint közös zenélés Ossó Balázzsal.

A különleges kihívással várta a gyermekeket a Bakony szívében található Sóbri Jóska Élménypark, hiszen próbára tehették képességeiket. Trambulinoztak, boboztak, lecsúsztak a kötélpályán, és megannyi erőpróbán vettek részt, melyek során nemcsak fizikai erőnlétükre kellett támaszkodniuk, de logikai képességeiket is latba kellett vetni. Minden egyes megmérettetés hozzásegítette a táborozókat ahhoz, hogy elhiggyék, ők is képesek mindenre, tettre készek és elérhetik céljaikat.

„Nagyon sok programon veszünk részt, eddig a kedvencem a motorozás volt. Szeretek Itt lenni, mert soka játszhatunk, bár nagyon gyorsan telik az idő.” – mondta az egyik táborozó.

A Magyar Vöröskereszt egyik fő tevékenységi terület a szociális segélyezés, melynek része a gyermektáboroztatás. Az idei évben több mint 1250 gyermek vehet részt a legnagyobb humanitárius szervezet programjain, mely mind hozzájárul ahhoz, hogy a hétköznapi életből kilépve örömteli pillanatokat őrizhessenek meg emlékezetükben. Ezek a momentumok fogják hozzásegíteni őket ahhoz, hogy átlendüljenek egy-egy nehéz élethelyzeten.”

A tábor fötámogatói a Cargill Magyarország Kereskedelmi Zrt. és az Amerikai Nagykövetség. Pénzbeli támogatást nyújt a Cargill Takarmány Zrt. Kedvezményes belépőjegyet biztosít a Gyenesdiási Kalandstrand, Gyenesdiás Önkormányzata az általa fenntartott strandhoz, a Sobri Jóska Élménypark, valamint a Szentgyörgyvári Lipicai Ménes és Lovas tanya. Az interaktív versenyautó és –motor bemutatót az Isuzu és a Félelem Nélkül Autós és Motorsport Magazin biztosította. A Nestlé Hungaéria Magyarország gabonapelyhet, instant kakaót, valamint müzli szeletet adományozott. A program logóját Bartos Erika készítette el.